Županijski sud Sarajevo

Nastavak suđenja za ubojstvo i pljačku na Alipašinu polju

23.02.2016.
u 07:00

U nastavku suđenja 34-godišnjem Zeničaninu Berjaminu Kubatu i Saneli Bešić (30), osumnjičenim da su 14. svibnja opljačkali i usmrtili 85-godišnju Nasihu Aljiljaj u njezinom stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje, jučer su u Županijskom sudu u Sarajevu saslušani svjedoci obrane Fadil Hećimović i njegova majka Emina.

Fadil Hećimović je istaknuo da optuženu Sanelu zna dvije i pol godine. Na upit poznaje li Kubata, svjedok je odgovorio da ga zna iz KPZ-a Zenica. Također je rekao kako ne poznaje ni oštećenog Safeta Glavovića. Konfuzno odgovarajući, rekao je u početku da ga je Glavović nazvao dok je pričao sa Sanelom te da mu je na mobitel stigla poruka vulgarnog sadržaja. I pored toga što su tijekom istrage uzeti listinzi poziva i SMS poruka, u kojima se, prema riječima odvjetnice, vidi da su Hećimović i Glavović komunicirali, na ročištu je svjedok izjavio da je s Glavovićem razmijenio samo dvije poruke. Optuženi Kubat rekao je da je Hećimović s Glavovićem razmijenio 36, a ne dvije poruke. Sanela Bešić je upitala svjedoka zašto je rekao da nikad, osim u zatvoru, nije vidio Kubata. Svjedok je odgovorio da je upoznao Kubata dok je bio s Bešić koja mu ga je predstavila pod imenom Adis, ali je negirao da je Kubat dolazio u njegov stan. Potom se između Hećimovića i Bešić razvila žustra rasprava u kojoj je ona tvrdila da je od njega čula za Nasihu Aljiljaj te da je on odgovoran za njezinu smrt, jer su ona i Kubat “imali u planu odraditi sasvim drugu ženu”. S druge strane, Hećimović je odgovorio da su se Sanela i Berjamin okrenuli protiv njega i dogovorili zbuniti ga. Rekao je kako je život Sanele Bešić i onako uništen i bez njega te kako je spreman na poligrafu potvrditi istinitost svojih tvrdnji. Bešić je istaknula da su se ona i Fadil našli na Alipašinu polju, on joj je, kako je rekla, “završio drogu”, a potom su otišli kod njega u stan te je i Kubat došao. Potom im je Hećimović spomenuo Nasihu Aljiljaj. Dodala je da nisu uopće imali namjeru “odraditi” tu staricu, jer su već imali metu, neku Njemicu koju ne bi morali ubiti. Svjedok je kategorički negirao njezine tvrdnje upitavši ju je li luda. Nakon završetka svjedočenja, Hećimović je mrmljajući nešto krenuo k izlazu te je oklijevao sa zatvaranjem vrata. Tada mu je Kubat dobacio:

“Izlazi više iz sudnice, ubit ću te”, uzviknuo je Kubat.

Emina Hećimović ispričala je da poznaje Bešić, jer je stanovala u njezinoj kući kao podstanarka. Rekla je da je Bešić išla na metadonsku terapiju s njezinim sinom Fadilom. Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Jasenko Ružić, prihvatilo je prijedlog odvjetnika Mirsada Koče, branitelja S. Bešić, koji je tražio njezino psihijatrijsko vještačenje da bi se utvrdilo njezino psihičko stanje u vrijeme izvršenja kaznenog djela.

Nastavak suđenja planiran je za 16. ožujka kada će Bešić svjedočiti u svoju korist, a bit će prezentiran i nalaz tima vještaka psihijatara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?