Palo osam osoba

Nastavak akcije "Damask", uhićene se veže za terorizam

terorizam
Foto: klix.ba
13.11.2014.
u 11:51

Akcija "Damask" se provodila na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku

Privedeno je osam osoba koje se dovodi u vezu s terorizmom, a na terenu je bilo više od 100 inspektora SIPA-e.

Akcija "Damask" se provodila na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Ova akcija se izvodi u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Zeničko-dobojske županije, MUP-a Tuzlanske županije i MUP-a Sarajevske županije.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, u pitanju je istraga za kazneno djelo terorizma i više kaznenih djela povezanih s terorizmom.

"Aktivnosti koje se provode odnose se na 11 osumnjičenih osoba, koje su zajedno s više drugih osoba pod istragom zbog kaznenih djela financiranja terorističkih aktivnosti, javnog poticanja na terorističke aktivnosti, organiziranja terorističke skupine, protuzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama, sve u vezi sa kaznenim djelom terorizma", navedeno je u propćenju za javnost.

Tužiteljstvo je prikupilo dokaze da je veći broj navedenih osumnjičenih tijekom 2013. godine boravio na području Sirije i sudjelovao u oružanim sukobima.

Za određen broj osumnjičenih, prikupljeni su dokazi da posjeduju naoružanje i minsko-eskplozivna sredstva, čije držanje i nabavljanje nikako nije dozvoljeno građanima BiH, te će u okviru pretresa biti izvršeno oduzimanje dokaznog materijala koji bude pronađen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?