Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Nakon ugrožavanja sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić uhićena jedna osoba

19. veljače 2021. u 19:42 0 komentara 559 prikaza

Nakon današnjeg presretanja i ugrožavanja vozila glavne tužiteljice Gordane Tadić u Policijsku stanicu Olovo, gdje će biti izvršena  kriminalistička obrada privedena je osoba inicijala I.A..

Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BIH.

Policijski djelatnici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim županijskim tužiteljstvom, rade provjere podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njezinog vozila i policijske pratnje.

Presretanje i ugrožavanje vozila, dogodilo se danas u popodnevnim satima u blizini Olova. Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila s vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako je isključeno da počinitelj nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 satnom policijskom zaštitom.

Policijski djelatnici DKPT BiH, pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja  i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiiteljice, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tužiteljsta BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.