LAKIĆ - DŽIDIĆ:

Nakon tajnih snimki iz ćelije KPZ-a Mostar, cimeri se svađaju javno

mladen
Foto: Agencije
27.11.2013.
u 09:19

- Jesi li svaki dan pisao Dijani (Dijana Kajmaković, državna tužiteljica, nap.a.) da se nagodiš. Nije htjela da čuje, tko će se nagoditi s majmunom koji je ubio trudnu curu - piše Džidić

Milenko Lakić Laki, proglašen za jednog od najsuroviji ubojica i pripadnika zločinačke organizacije Zijada Turkovića zvanog Zika, za suđenja je napadao Mladena Džidića, svog bivšeg cimera iz mostarskog zatvora, kojem je otvoreno i bez imalo kajanja pričao o svojim zločinima, a trenutačno mu se spočitava njih pet. Ti “ćelijski” razgovori su sve vrijeme tajno snimani. Nakon što su dospjeli u medije, šokirali su bh. javnost, a dvojica osuđenika su stupila u žestoki javni obračun. Lakić se, koji je na snimkama priznao tuce ubojstva, za vlastita suđenja je optužio Džidića, inače osuđenog za ubojstvo Crnogorca u Mostaru, da radi za Tužiteljstvo BiH te da je sve vrijeme znao da ga snimaju i da je namjerno pričao o zločinima i sve izmišljao. Nakon toga, Džidić je u zatvoru označen kao cinkaroš te mu je na taj način sigurnost dovedena u pitanje. Od dana kada su snimke razgovora dospjele u javnost traje duel između ove dvojice ubojica.

Pismo iz ćelije

Nimalo ne birajući riječi, Džidić je poslao otvoreno pismo, kao da time uzvraća Lakiću.

- Kako si krnjavi narkomane. Vidim da me spominješ na Sudu. Ni ti ni ja nismo znali da nas snimaju, majmune jedan. Znali su samo uprava i Tužiteljstvo. Da sam za njih radio, ne bih dobio 20 godina zatvora nevin. Jesi li svaki dan pisao Dijani (Dijana Kajmaković, državna tužiteljica, nap.a.) da se nagodiš. Nije htjela da čuje, tko će se nagoditi s majmunom koji je ubio trudnu curu (u Sarajevu brutalno ubijena mlada Bolivijka Lucia Salas Cortez, djevojka Mithata Mekića zvanog Miki, koja je likvidirana u visokoj trudnoći i zajedno s njim zakopana u šumi pa posuta krečem, nap.a) – kaže Džidić na početku svog otvorenog pisma Lakiću te nastavlja: Jesi li mi sam rekao da su ti dvojica, što su živjela s Mikijem, rekla da on ima 150.000 eura u kući, od prodaje objekta u Hrvatskoj. Kad su ti dali ključ, otišao si s Rajkom (Rajko Milovanović, kojega je, prema optužnici, kod Bijeljine naknadno ubio Lakić, nap.a.) i ubio Mikija i trudnu mu curu. Kada niste našli pare, htio si ubiti i tu dvojicu što su ti ‘tipu’ dali, ali su ti pobjegli u Crnu Goru i krili se. Jesi li me molio da pokažem Dijani tijela od Marija Tolića i Vernera (Werner Ajdar iz Travnika, koji je likvidiran zajedno s Tolićem u Sarajevu pa također izvan grada zakopani i posuti krečem, nap.a) na Ivan Sedlu. Imam još gdje si mi crtao lokaciju ukopa.

O ubojstvima

Ti si me molio da to uradim i da kažem da mi je Drinić (jedan od optuženih, nap.a) rekao gdje su zakopani, da skinem s tebe. Rekao sam da me ne petljaš u te stvari. Rekao si da je sto posto sigurno, da je samo bio Rajko i Dumanjić (još jedan optuženi i pokajnik, nap.a.) kada si ubio Marija i Vernera, a Rajka da si ga morao ubiti jer jer se vozio s njihovim porscheom od Marija po autocesti prema Zenici, pa si ga morao kazniti, te da će Dumanjić biti ubijen čim izađe iz KPZ Zenica. Opet sam ti odbio, pa si rekao “nema leševa, nema djela”. 29. 12. 2010. si me, oko 10 sati, probudio da vidim što piše na teletekstu. Nisu bila imena objavljena, a ti se rekao : To su Mario i Verner i počeo si plakati da te je Zika izdao. Kada sam te pitao odakle Zika zna, rekao si mi da si pokazao mjesto kad te je stiskao, jer je sumnjao u tebe i Dumanjića. Sve to ima Tužiteljstvo snimljeno, ali bez moga svjedočenja ne vrijedi ništa. Nisam htio svjedočiti. Zanima me hoćeš li ležati 45 godina u Zenici gdje te čeka 300 muslimana koji su čuli kako si na Kosovu djecu klao i srca im vadio, a u Foči je Eraković koji leži nevin 18 godina za ubojstvo koje si ti učinio. I to ima snimljeno, kako se hvališ da si nekog boksača upucao pet puta u autu pa ga za lanac izvukao i ovjerio te s ‘jettom’ pobjegao, a DNK Erakovića ostavio u autu. Ima još svašta nešto o Ćeli i ostalima - piše Đidić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?