Najtraženije europske bjegunke: Eva ubila supruga jer ga nije htjela hraniti, Tania je prala novac

reuters
03.12.2023.
u 09:07

Iako se na Europolovom popisu najtraženijih nalazi samo pet posto žena, razlozi zbog kojih se za njima traga pokazuju kako su "pripadnice nježnijeg spola" sposobne i za najokrutnije zločine. Slovačko pravosuđe traga za atraktivnom 42-godišnjom poduzetnicom Evom Zamečnikovom, osuđenom na osam godina zatvora zbog naručivanja ubojstva svoga supruga. Prema optužnici, poduzetnica je od 15. siječnja 2014. naručila ubojstvo svog supruga i za to htjela platiti 50.000 eura. Međutim, egzekutor ubojstva obratio se policiji i postao krunski svjedok. Dan ubojstva trebao je biti 24. siječnja 2014. Planirala je nakon dvije godine muža proglasiti nestalim i tako dobiti ostatak njihove kuće. Prema riječima krunskog svjedoka, razlog zašto se željela riješiti muža je i taj što ga - "nije željela hraniti".

Slovenka Marina Kramberger serijska je prevarantica koja je u bijegu od 20. srpnja 2021. I dok je u bijegu nastavlja činiti zločine. Kako stoji na Europolovoj stranici, lažnim predstavljanjem svog života uvjerava ljude da joj prebacuju velike svote novca, nude smještaj ili iznajmljivanje automobila na duži period, a troškove najma, naravno, na kraju ne plati. Često putuje, a vjeruje se kako najvjerojatnije boravi zajedno s drugom ženom. Slovenka će uskoro proslaviti 34. rođendan.

Švedska, pak, traga za zanosnom 31-godišnjakinjom, a Tania Gomez se sumnjiči za teške zločine povezane s drogom i pranje novca. Gomez se traži od ožujka 2021. Povezana je s OCG-om u Stockholmu, a njezina je uloga u OCG-u bila isporuka i prijevoz velikih količina narkotika i novca. Također je bila uključena, kako se navodi, "u poslove oko životinja lutalica" i vjerojatno uključena u mrežu neregularnog posjedovanja životinja i njihovog transporta u inozemstvo.

U kolovozu 2019. godine, Marziu Marimar Calleja Maatouk zaustavila je policija u Malti i otkriveno je da posjeduje narkotike "pod okolnostima koje pokazuju da nisu bili za njezinu osobnu upotrebu". Mjesec dana kasnije optužena je za posjedovanje s namjerom opskrbe. Marzia Marimar Maatouk Calleja osuđena je u srpnju 2023. na 15 mjeseci zatvora i plaćanje 3500 eura sudskih pristojbi i novčane kazne.

Na kaznu se ova 23-godišnjakinja žalila, no nije čekala konačnu odluku - pobjegla je s malteških otoka. Prema posljednjim obavještajnim podacima, Marzia Marimar je u pratnji svog supruga Jomica Calleje Maatouka, za kojim također traga policija.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije