Ugrožavanje sigurnosti

Na rođendan prijetio pobiti policajce

05.12.2015.
u 07:00

Uz povike 'tekbir' prijetio ubojstvom pripadnika PP Teslić i ismijavao to preko FB-a Kada ga je policajac pitao što znači 'tekbir', Seid Ostrvica (21) iz Teslića je rekao: 'To znači da ćete svi u toj zgradi poginuti za 5 minuta!'

Seid Ostrvica (21) iz Teslića, koji je telefonski prijetio pripadnicima Policijske postaje Teslić da će ih sve pobiti, uzvikujući "tekbir", na svom profilu na društvenoj mreži Facebook ismijavao je tu situaciju s prijateljima koji su ga nazivali "teroristom"!, piše Večernji list BiH.

SIM iz Nizozemske

- Ostrvica je na svoj rođendan pozvao policiju na broj 122 i uzviknuo "tekbir", sinonim za sintagmu "Alahu ekber", odnosno "Alah je najveći". Kada ga je dežurni policajac upitao: "Što ti to znači", ovaj je odgovorio: "To znači da ćete svi u toj zgradi poginuti za pet minuta, j..em vam majku policijsku! Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti prijetnju uputio mobitelom iz obiteljske kuće svog susjeda, koristeći SIM karticu operatera mobilne telefonije iz Nizozemske. Inače, Ostrvica je rodom iz Tešnja, a posljednjih godina živi na relaciji Teslić - Maglaj.

Nije bio nasilan

- Spornog dana bio je s društvom kod susjeda pa je prijetnje policiji uputio pred više svjedoka. Odmah sutradan je priveden i saslušan pa pušten da se brani sa slobode, navode iz MUP-a RS-a. Ostrvica je završio Mješovitu srednju školu u Maglaju, gdje su bili zatečeni ovom informacijom, ističući da za školovanja nije pravio probleme.

- Pamtim tog mladića, maturirao je prije nekoliko godina. Tada nije pokazivao nasilničko ponašanje iz kojega bi se moglo naslutiti da je spreman uraditi nešto takvo. Iznenađeni smo, posebno jer je trenutačna sigurnosna situacija u BiH jako osjetljiva zbog terorističkih napada i prijetnji koji su se dogodili u posljednje vrijeme, rekao je Nermin Tanković, ravnatelj Mješovite srednje škole, gdje ne pamte da je njihov učenik ikad napravio sličan incident.

U posljednjih 15 dana u BiH je zabilježen teroristički napad u kladionici kod sarajevske vojarne Rajlovac, kada je Enes Omeragić izrafalao dvojicu vojnika i trećeg ranio pa se raznio bombom. Dva dana nakon toga Zlatko Humo, djelatnik Obavještajno- sigurnosne agencije BiH, bacio je tzv. topovski udar u mostarskom tunelu Salakovac ispred vozila generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog stožera OS BiH, što se također veličalo na vehabijskim portalima, a ubrzo je netko bacio dvije bombe na Policijsku postaju u Zavidovićima. Uslijedilo je i niz provokacija u blizini vojarni u Sarajevu i Čapljini, kao i izdvojeni incidenti u Konjicu i još nekim mjestima u BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije