Istraga

Na FB-u slike trudnice, a beba zakopana u vrtu

04.09.2015.
u 06:30

Majka tvrdi: 'Mirjana nije ubila dijete, već je bilo mrtvo. Stavila je fotografije na Facebook kako bi susjedima dokazala da je bila trudna...'

Mirjana Mikljević (46) iz Busura kod Petrovca, na Mlavi u Srbiji, uhićena je zbog sumnje da je počinila čedomorstvo svog tek rođenog sina. Cijeli slučaj razotkriven je jer je Mirjana mrtvo novorođenče fotografirala i njegove fotografije postavila na svoj Facebook profil, poslije čega su neki građani alarmirali policiju koja je tijelo novorođenčeta pronašla zakopano u vrtu, a obdukcija je pokazala da se radi o ubojstvu.

Majka brani kćer

Majka Javorka (73) je odmah stala u obranu svoje kćeri. - Mirjana je bila u vezi s nekim čovjekom iz ovoga kraja i ostala je u drugom stanju. Ja to nisam ni znala sve dok mi prije nekoliko mjeseci nije rekla da je bila u šestom mjesecu trudnoće te da je imala spontani pobačaj. Tada sam bebu muškog spola stavila u plastičnu kutiju i zakopala u vrtu, a preko sam stavile cigle i crjepove - dok pokazuje mjesto gdje je zakopala tijelo svog unuka priča novinarima majka Javorka.

Na pitanje otkud fotografije mrtve bebe na FB, Javorka kaže da je Mirjana to uradila kako bi nekim pakosnim ljudima iz sela zatvorila usta.

- Neki su govorili kako ona laže da je trudna i da stavlja jastuk kako bi izgledalo da ima trudnički trbuh. Zato je, kad sam krenula zakopati dijete, tražila da pričekam dok ga ona fotografira kako bi imala dokaz - kaže Javorka. Osim njih dvije, u Javorkinoj kući živi i Mirjanino dvoje maloljetne djece iz drugog braka. Taj drugi brak joj je propao, baš kao i prvi iz kojeg ima dvije odrasle kćeri od kojih je jedna udana i ima dvoje djece, a druga je u Austriji s ocem. Javorka se nada da će njena kći uskoro stići kući i da neće biti kažnjena jer za to nema razloga.

Tvrdi da nije ubila

- Mirjana nije ubila dijete, ono je već bilo mrtvo jer je došlo do pobačaja. Ako ima pravde, ona neće biti kažnjena jer njene krivnje u tome nema - kategorična je Javorka. Ako se dokaže da je Mirjana doista usmrtila svoje tek rođeno dijete, prijeti joj kazna do 5 godina zatvora. Riječ je o blažoj kazni jer se kao olakšavajuća okolnost uzima stanje smanjene uračunljivosti kod rodilja. Zbog uvažavanja ovakvog stanja, ovo kazneno djelo tretira se kao 'privilegirano ubojstvo'. Međutim, ako se ispostavi da je novorođenče usmrtio netko drugi, onda će se to tretirati kao klasično ubojstvo za koje je predviđena puno duža zatvorska kazna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?