IMA I HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO

Muškarac osuđen za zlostavljanje djece koji je pobjegao iz sudnice u BiH pronađen u Zagrebu

policija rh
Slavko Midzor/PIXSELL
20.11.2023.
u 20:59

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banjaluci, a pobjegao je 7. studenog nakon što je osuđen na četiri godine zatvora

Ivicu M. iz Kaknja, koji je 7. studenog pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banja Luci nakon što je osuđen na četiri godine zatvora zbog spolnog napastovanje svoje devetogodišnje unuke, MUP je locirao na području Zagreba 15. i 16. studenog, a informacija o lociranju potvrđena je u MUP-u Republike Srpske, piše Radio Televizija Republike Srpske (RTRS).

Ivica M. za zlostavljanje svoje devetogodišnje unuke prijavljen je 2021. godine u Banja Luci, a tada je pobjegao iz zemlje te je naposljetku uhićen u Njemačkoj.

Nakon što je iskočio kroz prozor sudnice te pobjegao policiji, za njim se tragalo u Bosni i Hercegovini te Srbiji, a nije bila isključena niti mogućnost da sklonište potraži u Hrvatskoj u kojoj je ranije i živio. 

Ivica M. ima hrvatsko državljanstvo, a za njim je raspisana i međunarodna tjeralica u ožujku prošle godine.

Interpol Zagreb rekao je da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj tjeralici obavijestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije