SLUČAJ ČAMBER

Ministar oslobođen za slučaj “Učilice”

Čamber
Foto: Velimir Begić
18.02.2014.
u 09:45

Sporna je bila, prema optužnici, nabava učilice za škole u vrijednosti 37.072 maraka

Ministar rada i socijalne politike u Vladi FBiH Vjekoslav Čamber oslobođen je po svim točkama optužnice u predmetu “Učilice”, potvrđeno je novinarima iz mostarskog odvjetničkog ureda Seada Temima, Tako je u košu završila kaznena prijava Odjela kriminalističke policije MUP-a ŽZH koja je prije nepune tri godine podnesena zbog navodnog počinjenog kaznenog djela o zloupotrebi položaja ili ovlasti protiv Čambera, i to u vrijeme dok je obnašao dužnost županijskog ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta.

Nabava učilica

Sporna je bila, prema optužnici, nabava učilice za škole u vrijednosti 37.072 maraka. Večernji list je u to vrijeme pisao kako će Vjekoslav Čamber biti možda osuđen i na 10 godina, koliko mu je najviše prijetilo po onome što je zapriječeno ovim kaznenim djelom. No, kroz sam postupak ispostavilo se kako on nema apsolutno nikakve krivnje u tom slučaju, ali je ipak na prvom stupnju osuđen na 14 mjeseci uvjetno.

Ministar Čamber je cijelo vrijeme odbacivao bilo kakvu odgovornost u ovom slučaju. On je isticao kako Ministarstvo nije naručitelj spornih učilica, nego su to škole.

Upozoravala obrana

“Račune su potpisali ravnatelji škola, a Ministarstvo je, jer škole ne raspolažu novcem, platilo račune. To se može vidjeti, uvidom u račune dostavljene policiji”, upozoravala je Čamberova obrana u svojim ranijim medijskim istupima.

- Mi smo tijekom istrage nastojali inspektorima objasniti da se ne radi o nikakvim CD romovima, nego instalaciji aplikacija pomoću kojih se ulazi na programe učilice. Očito nas nisu razumjeli. Ne želim se miješati u rad policije ni Tužiteljstva. Ja sam legalist i zalažem se da se poštuje zakon, isticao je ministar Čamber. Kako smo pisali po tvrdnjama obrane, valja se prisjetiti kako su određeni politički aktivisti tijekom istrage po kafićima u Posušju dijelili materijale iz istrage, koji su, kako je Čamber tada spominjao, očito procurili vani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije