Crna Gora

Međunarodna akcija "Torpedo", pronađeno oružje i 22 kg marihuane

policija
02.02.2016.
u 19:29

Crnogoska policija danas je pretresom više stanova u Podgorici pronašla pet komada vatrenog oružja, streljivo i 22 kilograma marihuane.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije danas su, u okviru međunarodne policijske akcije "Torpedo", pretresli stanove i druge prostorije koje koristi više osoba, državljana Crne Gore, a za koje se sumnja da se bave krijumčarenjem oružja i droge.

Pronađena je automatska puška "AK-47" sa bajonetom, jedna lovačka puška "MC 2112", dva pištolja marke "parabelum" devet milimetara i "sigsauer" devet milimetara, jedan karabin nepoznatog modela, određena količina municije za automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, kao i oko 22 kilograma marihuane.

"U Centar sigurnosti Podgorica dovedeno je više lica i u tijeku je njihova kriminalistička obrada", priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Akcija "Torpedo", koju crnogorska policija vodi sa policijama Njemačke i Francuske, u koordinaciji i po nalogu Tužiteljstva na teritoriji Crne Gore, uslijedila je nakon uhićenja crnogorskog državljanina čiji su inicijali V.V. iz Podgorice početkom studenog prošle godine u Njemačkoj, kada je u specijalno pripremljenom bunkeru u putničkom vozilu "golf", pronađeno osam automatskih pušaka, dva pištolja, jedan revolver, dvije ručne granate i 200 grama TNT eksploziva sa detonatorom.

Uprava policije Crne Gore je, nakon toga, došla do određenih operativnih saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa uhićenjem V.V. u NJemačkoj, pa je kroz međunarodnu aktivnost u okviru te policijske akcije razmijenila veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Njemačke i Francuske, posredstvom Interpola Podgorica, Europola i oficira za vezu.

Partnerske službe iz Njemačke i Francuske su u više navrata obavještavale crnogorsku policiju da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju uhićenje V.V. sa terorističkim napadom 13. studenog prošle godine u Parizu.

Nastavljaju se policijsko-tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, u suradnji s partnerskim službama Njemačke i Francuske, kaže se u priopćenju Uprave policije Crne Gore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?