OPTUŽNICA ZBOG DILANJA DROGE

Među optuženima i bivši sparing-partner Cro Copa

borac
Foto: agencije
28.01.2014.
u 09:54

U cijeloj akciji ‘Šetač’ dosad je zaplijenjeno oko 376 kilograma marihuane, pola kilograma heroina i veća količina eksploziva, oružja i streljiva, a za njenog koordiniranog izvođenja nekoliko stotina maskiranih specijalaca s dugim cijevima kontroliralo je ulice Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita, Zadra, Trebinja, Bileće, Stoca, Ljubuškog, Čitluka, Ulcinja, Bara, Podgorice, Nikšića i Cetinja

Nakon višemjesečne istrage, Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv 19 osoba iz Bileće, Trebinja, Ljubuškog, Čapljine, Mostara, Banje Luke i Sarajeva, osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje droge. Spočitava im se da su u više navrata prokrijumčarili na desetke kilograma marihuane - skunk, i to u količinama između 5 i 15 kilograma, kao i heroina i kokaina, a sve s područja Albanije i Crne Gore u BiH i Hrvatsku.

Akcija ‘Šetač’

U cijeloj akciji ‘Šetač’ dosad je zaplijenjeno oko 376 kilograma marihuane, pola kilograma heroina i veća količina eksploziva, oružja i streljiva, a za njenog koordiniranog izvođenja nekoliko stotina maskiranih specijalaca s dugim cijevima kontroliralo je ulice Beograda, Zagreba, Dubrovnika, Splita, Zadra, Trebinja, Bileće, Stoca, Ljubuškog, Čitluka, Ulcinja, Bara, Podgorice, Nikšića i Cetinja. U Hrvatskoj je uhićeno 15 dilera. u Srbiji tri, dok je u Crnoj Gori “palo” 10 sumnjivaca. I oni se tamo procesuiraju. Sumnja se da su zaradili više stotina tisuća KM koje su ulagali u kupovinu skupocjenih automobila ili drugih vrijednosti, te na taj način ubacivali ilegalno stečeni novac u financijsko poslovanje, pa ih se tereti i za pranje novca. Uz optužnicu, predloženo je više od 500 dokaznih materijala i saslušanje više od 100 svjedoka- potvrdio je glasnogovornik Boris Grubešić. Na popisu su Aleksandar Ivković (28. travnja 1985.), Aleksandar Šutović (16. svibnja 1986.), Vladimir Grubačić (28. prosinca 1981.), Vukašin Dželetović (26. svibnja 1976.), Dejan Vučinić (21. siječnja 1989.) iz Bileće, Zoran Tubić (28.siječnja 1981.) i Igor Milutinović (28.lipnja 1982.) iz Bileće, kao i Novica Trklja (16. siječnja 1975.), Miljan Kuljić (12. travnja 1974.) Draženko Ivković (8.rujna 1983.), Ranko Koprivica (1. listopada 1987.) iz Trebinja, te Ajlin Ahmić (22.listopada 1984.) i Bojan Ćalasan (24.srpnja 1986.) iz Dubrovnika, a tu su i Borislav Bajić (8.veljače 1965.) iz Bosanskog Grahova, Zoran Pilatić (19.srpnja 1991.) iz Čapljine, Nikola Pilatić (1.siječnja 1964.) iz Ljubuškog, Dražen Primorac (26.srpnja 1987.) iz Mostara, Dragan Gačić, (14.prosinca 1980.) iz Stoca i Vladimira Antović (30.11.1974.) iz Nikšića.

Talentirani MMA borac

Inače, u velikoj završnici međunarodne akcije ‘Šetač‘ bh., srpske, crnogorske i hrvatske policije u Dubrovniku su bili privedeni Damir Šetka, vlasnik kafića Movie u Lapadskih dvorima, i njegova supruga Ivana te Murat Škaljić, koji s ocem drži pizzeriju Retro na dubrovačkom Kantafigu dok je Dubrovčanin Ajlin Ahmić zvani Ićo uhićen u Sarajevu, talentirani MMA borac i vlasnik zaštitarske agencije te bivši sparing-partner Cro Copa. Ićo je prije nekoliko godina bio je taksist, a neko vrijeme držao je konobu “Stara kuća” koja je nudila bosanske specijalitete. Prije dvije godine poznati svjetski portal za borilačke sportove Sherdog.com uvrstio ga je na popis deset najboljih neporaženih talenata iz Europe, a Mirko Filipović vidio je veliki potencijal u njemu i želio aktivnije trenirati s njime, no Ićo je prošle godine otvorio zaštitarsku tvrtku APB Croatia koja se bavi osiguranjem poznatih osoba kojoj se potpuno posvetio. Tvrtka se koncentrirala na područje Hrvatske i Balkana, no posao je, kako je Ahmić više puta ponavljao, međunarodni, a osim zaštite i VIP prijevoza te nadzora i osiguranja kongresnih susreta i sigurnosnog savjetovanja, bavila se i istragama u slučajevima otmica, krađa... Većina njegovih djelatnika se poput i njega bavila MMA borbama, zajedno su trenirali u klubu Gladiator, a u toj je tvrtki kao zaštitar radio i uhićeni 30-godišnji Murat Škaljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?