Priznao krivnju

Mali vodio bandu koja je dobila 17,5 godina

23.09.2015.
u 06:15

Slobodan Bojanić (33), Neven Nešković (33) zvani Mali i još tri člana njihove kriminalne skupine priznali su krivnju za pljačke

Slobodan Bojanić (33), Neven Nešković (33) zvani Mali i još tri člana njihove kriminalne skupine priznali su krivnju za organizirane pljačke "teške" više od 50.000 maraka i pristali da im sud izrekne ukupno 17,5 godina zatvora. Svi optuženi su zaključili sporazume o priznanju krivnje sa Specijalnim tužiteljstvom RS. Prema sporazumu, Bojanić je pristao na pet, a Nešković na četiri, Borislav Stupar i Milenko Vurnuć na po tri, Nikola Vasiljević na 2, 5 godine. Nešković je iz Sokoca, a ostala četvorica iz Banje Luke. Obrana optužene petorice pljačkaša zatražila je od Okružnog suda Banja Luka da im nakon izricanja presude ukine pritvor i izrekne mjere zabrane, a ovim prijedlogom se složilo i Specijalno tužiteljstvo RS, koje je ovu bandu teretilo da su organizirano od srpnja 2011. do lipnja 2014. pljačkali benzinske crpke, kioske i trgovine. Pljačkali su na području Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Laktaša, Srpca, Prnjavora, Čelinca, Mrkonjić-Grada, Teslića i Modriče. U pljačke su išli s oružjem, jednom su pucali na policiju koja ih je primijetila, a jednom na vlasnika trgovine koji ih je vidio.

Prema optužnici, opljačkali su 11 trgovina, četiri benzinske crpke poduzeća Nestro petrol, crpku Krajina petrol te pet kiosaka Glasa Srpske, kiosk Tvornice duhana Banja Luka i ukrali jedan automobil. U optužnici se navodi da su činili zločinačko udruženje s točno podijeljenim ulogama. Uglavnom su pljačkali u noćnim satima, a najčešće su iz trgovina i kiosaka krali veće količine cigareta, prehrambenih proizvoda i novac. (rs)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?