nesvakidašnja pljačka

Lopov se skrivao u paketu i ukrao novac iz brze pošte

24
05.02.2015.
u 10:00

Lukavi lopovi izveli su nesvakidašnju pljačku dostavnog vozila tvrtke “24 VIP” iz Sarajeva, iz kojega su ukrali omotnice u kojima je bilo više tisuća maraka, a koje su zajedno s ostalim pošiljkama putovale za Banju Luku. Pljačka je izvršena tako što su lopovi jednog člana svoje bande sakrili u kutiju i natovarili ga u kamion. Kada je kamion zatvoren lopov je izišao iz paketa te ukrao novčane pošiljke nekoliko tvrtki. Pljačka je otkrivena tek nakon što je kamion stigao na odredište, odnosno kada su radnici “24 VIP” počeli istovarati robu. U početku nikome nije bilo jasno kako je novac “ispario” iz kamiona, a šok je uslijedio kada je ustanovljeno da je pljačka izvršena iznutra, i to tako što je u jednom od paketa bio sakriven lopov.

Lomljiva roba

- Pri utovaru viličari su u kamion natovarili jednu paletu koja je imala oznaku “lomljivo”. Radilo se o paleti dimenzije jednog metra četvornog koja je sa svih strana bila oblijepljena upozorenjem kako se radi o lomljivoj robi i da s njom treba rukovati pažljivo. Radnici su tako i uradili, a na vrh te palete stavili jednu lakšu kutiju, kao upozorenje da na to ne smiju stavljati dodatni teret. Međutim, kada je kamion stigao na odredište, ta paleta bila je rasturena i u njoj nije bilo ničega, a iz kamiona su nedostajale omotnice s novcem. Kod sebe je imao nož pomoću kojega je izrezao paket i oslobodio se, a onda je neometano pokupio novac te pobjegao, opet tako što je nožem izrezao ceradu i iskočio iz tovarnog prostora - navode inspektori koji utvrđuju kako se sporna paleta našla u prostoru za utovar, kao i tko je sve bio u doticaju s njom te kako je moguće da nitko nije provjerio što se u njoj nalazi.

Bez komentara

- Ova je krađa jako specifična, a način izvršenja upućuju na to da je u cijeli posao mogao biti umiješan i netko od radnika tvrtke “24 VIP” jer su očito lopovi imali informaciju više - zaključuju inspektori. Inače, tvrtka “24 VIP”, koja se bavi dostavom pošiljaka diljem BiH, osnovana je u Sarajevu, a od 2008. vlasništvo je austrijske nacionalne pošte “Österreichische Post”. U BiH ta tvrtka ima šest regionalnih centara, a u njihovim uredima u Sarajevu i Banjoj Luci nisu htjeli ništa komentirati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije