Akcija

Lopov Džo iza sebe već ima čak više od 150 dokazanih provalnih krađa

policija
28.11.2015.
u 07:00

Uhićeni Dragan Jelača, Danijel Milešević, Milje Medaković, Goran Oljača, Vladimir Vukosavljević, Tibor Abrazović, Pero Ninković i Zoran Jovanović

U policijskoj akciji "Fresh" na području Banje Luke uhićeno je osam lopova odgovornih za oko 20 krađa kojima su pričinili štetu od nekoliko desetaka tisuća maraka. Uhićeni su Dragan Jelača (39), Danijel Milešević zvani Džo (30), Milje Medaković (18), Goran Oljača (40), Vladimir Vukosavljević (28), Tibor Abrazović (18), Pero Ninković (59) i Zoran Jovanović (18). Svi su od ranije poznati po brojnim kaznenim djelima, najčešće zbog krađa i prikrivanja.

Iz policije su objasnili kako su oni u ovoj godini počinili 18 krađa. Osim nešto vrijednih ukradenih stvari, poput laptopa, zatečeno je više odvijača, pajsera, kliješta, dijelove bicikla, odjeće... Milešević, koji iza sebe ima najmanje 150 krađa i do sada je odslužio više zatvorskih kazni, sada je osumnjičen da je u samo četiri krađe učinio štetu od oko 14.000 maraka. Ostali su pušteni da se brane sa slobode. Oni su pljačkali nekad u skupinama, a u nekim slučajevima i pojedinačno.

Uglavnom, u noćnim satima dolazili bi do prodavaonica, butika, privatnih poduzeća i drugih objekata za koje su znali da nemaju čuvare. Uz pomoć alata obijali su prozore i vrata te krali doslovno sve što pronađu u unutrašnjosti. Najveću krađu počinili su u Omladinskoj zadruzi KAB odakle su odnijeli dva računala, fotokopirni uređaj i uređaje za kavu vrijedne oko 11.000 KM. Osim toga, opljačkali su trgovinu Fensi, butik GAP, frizerski salon i još najmanje 15-ak drugih objekata - navode iz policije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije