NASILJE

Ljubušak (26) opet uhićen zbog napada na dilera devizama

nasilje
Foto: VL FOTO
23.12.2013.
u 09:23

Inače, Marku Biliću Makači to nije prvi slučaj jer je ranije, zajedno sa Žarkom Tolušićem i Draganom Gavranom, osuđen na 3,2 godine zbog napada na Ranka Hrstića

Marko Bilić zvani Makača, 26-godišnjak iz sela Lisice kod Ljubuškog, drugi je uhićeni razbojnik koji je zbog novca napao i ozlijedio čuvara zgrade Gimnazije u Ljubuškom, inače dilera devizama.

- Drugi osumnjičeni je pronađen u obiteljskoj kući u mjestu Lisice te je lišen slobode, a tijekom kriminalistička obrada priznao je da počinio radnje koje imaju obilježja kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti- navode iz MUP-a Zapadno- hercegovačke županije

Nije prvi slučaj

Inače, Marku Biliću Makači to nije prvi slučaj jer je ranije, zajedno sa Žarkom Tolušićem i Draganom Gavranom, osuđen na 3,2 godine zbog napada na Ranka Hrstića, kojemu su u siječnju 2007. godine oteli oko 170.000 maraka. U tom napadu su koristili dvije automatske puške i sprej suzavac kojim je Hrstić onesposobljen, a nakon čega su mu sa stražnjeg sjedala mercedesa ukrali torbu punu novca. Tri mjeseca nakon izricanja presude, Makača se jednostavno oglušio na pozive za izdržavanje zatvorske kazne pa je za njim bila raspisana i tjeralica. Ovoga puta se udružio s 32- godišnjim zatvorskim poznanikom Draganom Miloševićem iz Čapljine, koji je pak u više navrata osuđivan za oružane pljačke banaka., od Čitluka do Sarajeva.

U samoobrani

Kako smo pisali, nakon što su ga počeli tući, 55- godišnji čuvar Nikola Hrstić iz ljubuškog sela Donji Radišići u samoobrani je Čapljinca pogodio u glavu, a ovaj je nekim čudom ostao živ. Spominje se da mu je ispaljeni hitac prošao kraj oka i izašao na drugu stranu glave. Dvojica razbojnika napali su čuvara u petak oko 19,35 sati, i to u trenutku dok je dolazio na posao. Naime, kad je ušao u zgradu ljubuške Gimnazije, iza njega su se pojavila dvojica s baterijom i pištoljem u rukama te drsko zatražili da im preda sav novac.

Hrabri Nikola to je odbio učiniti i onda je brutalno napadnut. Nakon što se čuo pucanj, napadači su pobjegli s nešto otetog novca, ali nisu stigli daleko odmaći. Jedan od njih je odmah trebao liječnika, a drugi je uhićen već sutradan, svega 28 sati nakon krvave oružane pljačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije