teslić

Lažno prijavili razbojništvo i krađu 13.000 KM

razbojništvo
ilustracija
14.09.2016.
u 11:37

Dvije osobe iz Teslića uhićene su zbog sumnje da su lažno prijavile razbojništvo i krađu 13.000 KM. Uhićen je P.M., radnik na benzinskoj crpki „Nešković“ u Tesliću, koji je prethodno prijavio da je nepoznata maskirana osoba nad njim izvršila razbojništvo i uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem od njega otuđila 13.000 KM.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić izašli su na mjesto događaja, izvršili uviđaj i kriminalističku obradu nad P.M. koji je izjavio da sumnja da je navedeno krivično djelo izvršio M.A., nad kojim je također izvršena kriminalistička obrada.

Međutim, utvrđeno je da su P.M. i M.A. u prethodnom dogovoru fingirali krivično djelo razbojništvo, nakon čega je M.A. novac sakrio na dogovorenu lokaciju.

Na površini ispod mosta preko rijeke Mala Usora u Tesliću pronađen je otuđeni novac i predmeti za koje se sumnja da su korišteni tijekom izvršenja krivičnog djela (odjeća, kapa „fantomka“, rukavice i dr.), priopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Doboj.

U blizini benzinske crpke „Nešković“ je pronađen i plastični pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. 

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić izvršen je pretres stambenih prostorija koju kao podstanar koristi M.A. prilikom čega su pronađene i oduzete tri stabljike indijske konoplje. 

Iz policije navode da su nakon izvršene kriminalističke obrade P.M. i M.A., uz suglasnost dežurnog tužitelja, pušteni na slobodu, a protiv njih će biti podneseno izvješće o počinjenim krivičnim djelima utaja i lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije