u naselju Ortiješ

Kod Mostara opljačkan novosagrađeni hram Srpske pravoslavne crkve

hram Srpske pravoslavne crkve Svetog Stefana Despota
Klix.ba
02.06.2023.
u 07:43

Navodno je ukraden klima uređaj, a mještani tvrde kako je ovaj novosagrađeni hram već u nekoliko navrata izložen vandalizmu što ih zabrinjava

U Mostaru je opljačkan novosagrađeni hram Srpske pravoslavne crkve u južnom prigradskom naselju Ortiješ koji nosi ime Svetog Stefana Despota i prepodobne Evgenije, a posvećen je 23. travnja ove godine.

Mještani tvrde kako ovo nije prvo pljačkanje i skrnavljenje hrama koji su uz magistralnu cestu M-17 sagradili vlastitim sredstvima uz pomoć donacija od vjernika razasutih širom svijeta, kako bi mogli u svom naselju obavljati vjerske obveze, te predali na upravljanje Srpskoj pravoslavnoj crkvi Mostar.

Navodno je ukraden klima uređaj, a mještani tvrde kako je ovaj novosagrađeni hram već u nekoliko navrata izložen vandalizmu što zabrinjava mještane, ali i cijelu srpsku pravoslavnu zajednicu u Hercegovini.

Vandalski čin je uočen jučer tijekom popodnevnih sati i prijavljen MUP-u HNŽ-a čiji su službenici izašli na mjesto događaja, te uradili uviđaj i poduzeli zakonom previđene radnje kako bi rasvijetlili slučaj, piše Klix.ba. 

Zabrinuti mještani, podsjećaju kako je ovo prvi novosagrađeni hram u dolini Neretve nakon zadnjeg rata, te da dosadašnji počinitelji skrnavljenja tog hrama nikada nisu otkriveni.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije