Krimnalna mreža

Kladioničarska banda opet hara, uhićeni deseci prevaranata

19.06.2018.
u 08:15

Društvene mreže ponovno su preplavili profili koji nude navodno točne sportske rezultate i tako pokušavaju prevariti lakovjerne kladioničare koji u želji za lakom zaradom dodatno prazne svoje novčanike.

Iako je policija već zadala udarce kladioničarskoj mafiji te uhitila desetke prevaranata koji su se bogatili na tuđoj naivnosti, ovaj problem nije iščeznuo.

Štoviše, čini se kako je zbog Svjetskog prvenstva u nogometu broj prevarantskih profila narastao poput gljiva poslije kiše.

- Prošle su današnje utakmice. Čestitam svim klijentima na dobitku. Sljedeće utakmice su u utorak, kvote su velike. Tko želi zaraditi, neka se javi i rezervira svoje mjesto navrijeme - glasi opis na Instagramu ispod fotografije na kojoj je prikazana velika svota novca u eurima.

Taj profil ima gotovo 1000 pratitelja, a među njima je i mnogo djece. Takvih profila ima napretek, a prevaranti preko njih pokušavaju “kupiti” povjerenje igrača tako što postavljaju fotografije s velikim svotama novca te dobitnim listićima.

Milutin Ćosić, ravnatelj Asocijacije legalnih priređivača igara na sreću (ALPIS), kaže da sportski rezultati nikome unaprijed nisu poznati.

- Da su rezultati unaprijed poznati, onda to ne bi bile igre na sreću - istaknuo je Ćosić.

A ovakvi profili, kako je ranije rečeno iz policije, nude upravo navodno točne rezultate.

- Za neku utakmicu uzeli bi više mogućih ishoda. Primjerice, da će jedan tim pobijediti, da će drugi tim pobijediti, da će biti neriješeno. Ishode preko društvenih mreža zatim šalju lakovjernim kladioničarima. Zauzvrat dobivaju novac i, naravno, jedan ishod utakmice biva točan. Oni koji su izgubili bivaju blokirani na društvenim mrežama, a onaj tko bi “prošao” tada stekne dodatno povjerenje u dojavljivače navodno točnih rezultata - objasnio je sugovornik “Nezavisnih”.

Podsjetimo, prošle godine je fočanska policija u akciji “Dojava” uhitila blizu 30 muškaraca osumnjičenih za ovu vrstu prijevara.

U studenome je uhićeno 12 osoba pod sumnjom da su prevarile više od 1300 kladioničara i tako ukupno “zgrnule” oko 800.000 maraka.

Borislav Zeljić, psiholog iz Banje Luke, ističe kako je lakovjernost u ljudskoj prirodi.

- To nije svojstveno samo za nas, već i na drugim prostorima. Čovjek je željan lake dobiti i ne treba čuditi to što kladioničari nasjedaju na ovakve stvari. Moj savjet svakako bi bio da se paze ovakvih prijevara jer se na pošten način novac ne može lako zaraditi - rekao je Zeljić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije