Iz pritvora u bolnicu

Keljmendiju pozlilo u prištinskom zatvoru

10.06.2016.
u 08:00

Iz BiH odbjegli Naser Keljmendi, kojemu u Prištini traje suđenje za teška kaznena djela, prebačen je preksinoć iz pritvora u bolnicu zbog zdravstvenih smetnji.

- Bolnički centar Kosova potvrđuje kako je Naser Keljmendi žurno primljen u Kardiološku kliniku zbog smetnji pri disanju i drugih kardioloških pritužbi. Liječničko osoblje vrši ispitivanja i detaljne analize - potvrdio je za AA Shpend Fazlu, glasnogovornik ove bolnice. Naser Keljmendi optužen je za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007., kao i za organizirani kriminal. Optužnica ga tereti da je vodio i nadgledao rad kriminalne skupine koja je proizvodila i prodavala opojne narkotike, odnosno da je predvodio uvoz i izvoz narkotika. Suđenje Keljmendiju u Osnovnom sudu u Prištini počelo je u siječnju prošle godine. Uhitila ga je Policija Kosova u svibnju 2013. po međunarodnoj tjeralici koju je izdala BiH. Od tada je u pritvoru na Kosovu. Iako je Sud BiH tražio njegovo izručenje, do toga nije došlo zato što, prema tamošnjim zakonima, građanin Kosova ne može biti izručen nijednoj državi koja ne priznaje Kosovo i s kojom Kosovo nema međunarodni sporazum o izručenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije