Tragedija

"Kako objasniti djetetu da tetke više nema..."

28.05.2023.
u 09:27

Tragična pogibija mlade doktorice Azre Spahić, ujedinila je u boli čitavu Bosnu i Hercegovinu.

Povodom tragične pogibije mlade Azre oglasila se Nejra Spahić, kćer Nermina Nikšića. Naime, Nejrin muž je brat stradale liječnice.

Njenu objavu prenosimo u potpunosti.

 - Jedan neposlušni čiko je udario tetku s autom, i ona je sada na nebu. "Mama, uzet ću svoj helikopter i spasiti je s neba".

Tako nekako je izgledalo objašnjavanje mom uskoro četverogodišnjaku zašto tata i mama plaču, zašto ga budimo da idemo u Bihać, zašto tamo tetke više nema.

Naša Azra je bila naš biser, naša najbolja. Plemenita, brižna, požrtvovana. O njenoj skromnosti bi se mogao roman napisati. Bila je ono dijete koje nikada nije nasekiralo svoje roditelje. Njen svaki potez bio je na pravom putu. Bila je hrabra, bila je odana.

Bože, toliko je teško pisati u prošlosti. A onda je sinoć ugašen, jedan osmijeh, snovi, mladost.

Za deset dana je trebala napuniti 25 godina. I ne, nema te kazne, pravde niti pokajanja koje bol jedne majke i jednog oca mogu nadomjestiti, koji njihove svjetove mogu izgraditi.

A ti čovječe, sljedeći put kad odlučiš glumiti mangupa po gradu sjeti se Azre, Selme, Edite i brojnih drugih i ne gasi neodsanjane snove, ne ruši svjetove, ne ubijaj obitelji.

Naša Azra će zauvijek živjeti s nama, u našim molitvama, mislima i snovima - napisala je Nejra Spahić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije