pod istragom u sky predmetima

Jovan Jošilo iz Hrvatske izručen bh. pravosuđu

Jovan Jošilo
Tužiteljstvo BiH
29.11.2023.
u 18:11

Policijski službenici Sudske policije BiH, od kolega iz Republike Hrvatske, preuzeli su i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jošilo Jovana, rođenog 1983. godine u Sarajevu, nastanjenog u Banjoj Luci, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom u sky predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storage”, tereti se za organizirani kriminal povezan s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, a tužiteljstvo i partnerske policijske, pravosudne i sigurnosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bijegu, piše Avaz.

Osumnjičeni je prošle godine lišen slobode u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene osobne dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne suradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što su pripadnici Sudske policije, od kolega iz Hrvatske, danas oko 13 sati preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem tjeralice od strane Suda BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužiteljuu, koji će poduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije