Afera u Bihaću

Jedni ginu, a drugi prodaju vozačke ispite

policija
23.04.2016.
u 09:00

Korištenjem audiouređaja, takozvanih bubica, nezakonito omogućavali većem broju kandidata za cijenu od 500 KM bez znanja položiti vozačke ispite

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije ispitalo je osumnjičene iz afere namještanja polaganja vozačkih ispita, nakon čega su uputili zahtjev za pritvor, rekao je na jučerašnjoj novinskoj konferenciji u Bihaću tužitelj Adnan Tulić.

U sjeni pogibija

U sjeni pogibeljnih prometnih nesreća u Bosanskoj Krajini, gdje je u ovom tjednu poginulo troje motociklista, od kojih je jedna 17-godišnja učenica, inspektori su lišili slobode Nermina Ćoralića iz Cazina, koordinatora Povjerenstva za polaganje vozačkih ispita koje djeluje pri Ministarstvu obrazovanja ove županije, te još tri člana Povjerenstva, u Cazinu je to bio Refik Ćoraliać, u Velikoj Kladuši Eniz Ćatić i u Bosanskoj Krupi Senad Novkinić. Svi su osumnjičeni da su počinili više kaznenih djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti i primanje dara te drugih oblika koristi. Prema neslužbenim informacijama, prethodno su mjesecima prisluškivani njihovi mobiteli, a Ćoralić ih je imao nekoliko, od čega je jedan služio samo za sporne dogovore. Dokazi su pronađeni prilikom pretresa zgrade Ministarstva gdje je smješteno ovo koordinacijsko tijelo, dok su u Ćoralićevu vozilu zatečeni i sofisticirani komunikacijski uređaji koji su služili za namještanje ispita. Do sada je otkriveno osam slučajeva namještanja polaganja vozačkog ispita, a vjeruje se da je to tek manji dio od ukupnog broja onih koji su na sumnjiv način došli do vozačkog ispita.

Pratili i otkrili

- Organizirali su skupinu na čijem se čelu nalazio Ćoralić kao najodgovornija osoba za sustav polaganja vozačkih ispita. Oni su korištenjem audiouređaja, takozvanih bubica, nezakonito omogućavali većem broju kandidata za cijenu od 500 KM bez znanja položiti vozačke ispite. Istraga je pokazala da je to bila mreža na području čitave županije. Pratili smo ih i otkrili. Trojica osumnjičenih, svi osim Nermina Ćoralića, de facto su i priznala izvršenje ovog kaznenih djela. Inače, većinom su im kandidati bili mladi vozači koji se u prometu ponašaju kako se ponašaju, ne zaustavljajući se ni na crveno svjetlo na semaforu, zaključio je tužitelj Adnan
Tulić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije