Okršaj u Srbiji

Jedan od pet najtraženijih bjegunaca Europe ranjen u bolnici

02.02.2016.
u 07:00

Izet Ajdinović zvani Izo (45) iz Novog Pazara, jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije, koji je na popisu Europske mreže za aktivnom potragom bjegunaca (ENFAST), upucan je jučer ujutro u Specijalnoj bolnici za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti u blizini Novopazarske banje. Navodno, nakon susreta u bolnice i kraće žestoke svađe, na Ajdinovića je pucao E. Bibić s kojim je od ranije bio u sukobu, što je očito bilo i povodom vatrenog okršaja. Policija još uvijek traga za odbjeglim pucačem.

- Pucnjava se dogodila oko 8 sati, a napadač je u Ajdinovića ispalio tri metka od kojih su ga dva pogodila, jedan u bedro, a drugi u stopalo. U trenutku pucnjave, s Ajdinovićem u sobi bila su još četiri pacijenta. Ajdinović je prebačen na drugi odjel ove bolnice i izvan je životne opasnosti- kažu iz policije. Inače, Izet Ajdinović u žižu javnosti dospio krajem prošlog tjedna nakon što je Europol objavio popis od 48 najtraženijih bjegunaca Europe. Popis su sastavile policije iz 28 zemalja, članica Europske unije, Naime, nedavno su Europol i ENFAST pustili u rad postaju s fotografijama traženih osoba. S druge strane, zanimljivo je da se Ajdinović u Novom Pazaru uopće nije skrivao od policije, što potvrđuju i fotografije s njegovog Facebook profila. Naprotiv, često je viđan na javnim mjestima, diskotekama i slično.

- Ajdinović u Srbiji nema kazneni dosje kakav ima u inozemstvu, gdje mu se na teret stavlja otmica, ucjena i organiziranje brutalne pljačke u Luksemburgu 2013., gdje je bio zarobio čitavu obitelj. Ispostavilo se da se kao osumnjičeni vođa bande, jedan od pet najtraženijih bjegunaca u Europi, nakon toga vratio kući, gdje je imao ‘čistu’ prošlost pa je tu i mogao uživati u slobodi jer nismo imali valjane informacije- priznaju u PU Novi Pazar. Prema opisu s tjeralice, na stranici EUMostWanted.eu, rođen je 25. lipnja 1971. i visok je 195 cm, a brutalna pljačka dogodila u ožujku 2013. kada su Ajdinović i još najmanje četiri razbojnika provalili u obiteljku kuću u Luksemburgu i vezali ukućane te ih nakon, nakon krađe 8.500 eura i nakita, tako i ostavili. Jedva su uspjeli preživjeti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije