Prostitucija i kokain

Europski nogometni sudac iz Slovenije u središtu skandala u BiH

30.05.2020.
u 12:48

Regionalni mediji s neskrivenim su zanimanjem, nastojeći ponuditi informaciju više, iz minute u minutu pratili su situaciju oko uhićenja beogradske starlete Tijane Maksimović, ljubiteljima lake zabave i jeftinih reality emisija poznate još i kao Tijana Ajfon, koja je s još pet osoba osumnjičena da je u Suvom Polju pokraj Bijeljine organizirala živahnu kokainsku zabavu s orgijama. Oni su predani u nadležnost Tužiteljstva BiH, a skupina se sumnjiči za organizirani kriminal i prostituciju.

Naime, policija je u četvrtak provela veliku akciju u Bijeljini u kojoj je privedeno čak 35 osoba, među kojima je i samozvana starleta Tijana Maksimović, a koje se sumnjiči za brojna kaznena djela. Izvor srbijanskih medija koji je uključen u istragu otkrio je kako razbijanje ove skupine nije bilo slučajno, nego se radilo o veoma dobro organiziranoj akciji koju je izvela Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a RS-a u suradnji s PU Bijeljina. Prema njegovim riječima, Tijana Ajfon bila je jedan od organizatora orgijanja i njezina uloga je, između ostalog, bila vrbovati djevojke za međunarodnu prostituciju.

- Inspektori su došli do spoznaje kako pojedinci iz BiH organiziraju kokainske zabave i orgije. Zbog toga je pokrenuta akcija, a oni su praćeni dulje razdoblje. Zatim su inspektori dobili informaciju kako će se sporna zabava s orgijama održati u srijedu uvečer u unajmljenoj vikendici kod Bijeljine.

Tijana i djevojke čamcima su prešle preko rijeke Drine, a ostali “gosti” su se svojim skupocjenim limuzinama dovezli u vikendicu – kazao je spomenuti izvor. Međutim, u njihovim namjerama omela ih je policija, koja je opkolila vikendicu i upala unutra, te zatekla čak 35 osoba, i to devet djevojaka i 26 muškaraca.

- Neki od njih zatečeni su u krevetima, droga i alkohol su bili po stolovima, a na podu vikendice nađeno je nekoliko odbačenih pištolja, ali i kartice od kazina s kojih su konzumirali kokain.

Međutim, to nije bio kraj šokantnim podacima vezanim uz ovaj slučaj.

Naime, Slavko Vinčić, jedan od najboljih europskih nogometnih sudaca, našao se na popisu uhićenih u aferi “Tijana Ajfon” u Bijeljini. Slovenski mediji, koji su objavili ovu informaciju, ističu kako Vinčić nije bio organizator, već jedan od gostiju zabave, pa je bio priveden kao svjedok, ali je uskoro i pušten. Mediji iz Slovenije su prenijeli kako su razgovarali i s predsjednikom Saveza nogometnih sudaca Vladom Šajnom koji je potvrdio kako je Vinčić bio na zabavi, ali da je to “splet nesretnih okolnosti i da se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”.

Poznati sudac navodno je bio u Bosni i Hercegovini na poslovnom putovanju. Slovenski arbitar spada među najcjenjenije djelitelje pravde na Starom kontinentu, što se vidi iz utakmica koje mu je UEFA dodijelila. Ove sezone sudio je utakmice Manchester Uniteda, Liverpoola, Ajaxa, Manchester Cityja i drugih velikana. Također je dijelio pravdu na utakmicama reprezentacija.

Podsjetimo, od uhićenih u ovoj akciji, njih 16 zadržano je na kriminalističkoj obradi. Privedeni su Bijeljinci Zlatan Ćuk, koji je blizak “škaljarskom klanu”, Vladan Kakuća, Milisav Tomić, biznismen i vlasnik “Agrotehnike” Željko Vujić, Aleksandar Gajić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić i Danijel Perić. Među uhićenima i Pavle Stević i Srđan Mićić iz Brčkog te Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, kao i državljanin Slovenije Adi Bajgorić, Sarajlija Elvis Hodžić i starleta Tijana Maksimović Ajfon (28) iz Rume.

- U pretresu sporne vikendice te skupocjenih vozila koja su osumnjičeni koristili, pronađeno je i oduzeto 14 paketića s 46 grama kokaina, medicinska droga, 10 pištolja, tri pancira, više od 20.000 KM u raznim valutama, telefoni, laptopi - priopćila je Policijska uprava Bijeljina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije