TALAČKA KRIZA

Jajčanin oteo svoju ženu pa pucao iz pištolja u strop ureda

jajce
Foto: Aqgencije
19.02.2014.
u 09:52

Nakon dojave o pucnjavi pripadnici policije MUP-a ZDŽ su ga brzom pregovaračkom akcijom uspjeli lišiti slobode i osloboditi žensku osobu za koju se kasnije ispostavilo da mu je supruga

Tridesetdvogodišnji muškarac M.C., iz Jajca lišen je slobode i priveden u prostorije Policijske uprave I u Zenici, nakon što je jučer oko 14.20 sati u zgradi Centra za socijalni rad u Zenici pucao iz pištolja, a zatim se zatvorio s još jednom osobom u jedan od ureda iz kojega ga je izvela i uhitila policija.

Pregovaračka akcija

Nakon dojave o pucnjavi pripadnici policije MUP-a ZDŽ su ga brzom pregovaračkom akcijom uspjeli lišiti slobode i osloboditi žensku osobu za koju se kasnije ispostavilo da mu je supruga. Tim policijske jedinice za podršku MUP-a ZDŽ je nakon pregovora, oko 14 i 20 sati, iz zgrade Centra izveo muškarca koji je sudjelovao u ovom nesvakidašnjem talačkom slučaju.

Bračne nesuglasice

Prema prvim službenim policijskim informacijama, ovaj slučaj se izrodio zbog obiteljskih nesuglasica mladog bračnog para koji su došli u savjetovalište Centra. Tijekom rada na slučaju muškarac nije bio zadovoljan stanjem u predmetu i tijekom razgovora je došlo do incidenta u kojem je korišten pištolj iz kojeg je ispaljen jedan hitac u plafon ureda. Nakon toga je pod za sada nepoznatim okolnostima u uredu ostao mladi bračni par, a nakon dolaska policijskog tima za posebne namjene, slučaj je brzo riješen pregovaračkom taktikom i bez upotrebe sile. Tijekom incidenta i u cijeloj akciji rješavanja talačkog slučaja nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidne radnje nakon incidenta obavili su kriminalistički inspektori PU I u Zenici, a poslije završetka istražnog postupka nadležno Tužiteljstvo će odlučiti o daljim zakonskim sankcijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije