PRNJAVOR:

Izdavao lažna uvjerenja za vozačke dozvole u Prnjavoru

15.06.2017.
u 10:47

Banjalučko Okružno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv vlasnika auto – škole “Volan” iz Prnjavora Dalibora Mlađenovića (42) kojom ga tereti da je nabavio lažna uvjerenja o položenim vozačkim ispitima za 29 kandidata na osnovu kojih su dobili vozačke dozvole, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

On je na ime tih uvjerenja od kandidata uzimao novac i na taj način je nelegalno zaradio 32.850 maraka, a terete ga i za prevaru pet kandidata od kojih je uzeo novac, a vozačke su im poništene.

Prema optužnici on je kaznena djela počinio od 2012. do 2015. godine. Recept njegovih malverzacija uvijek je bio isti. Prvo bi od nepoznate osobe nabavljao falsificirana uvjerenja o položenom vozačkom ispitu u kojem je navedeno da ga je izdalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Nakon toga je od kandidata za polaganje vozačkih ispita uzimao novca, a potom bi im izdavao ta uvjerenja na osnovu kojih su oni dobivali vozačke dozvole.

Prema navodima u optužnici on je od kandidata uzimao iznose od 200 pa do 3.000 maraka. Najveći iznos uzeo je u prosincu 2013. godine od jednog kandidata kojem je izdao falsificirano uvjerenje o položenom vozačkom ispitu za kategorije “C”, “C1” i “CE”. Na ime tog uvjerenja ta osoba je dobila vozačku dozvolu. U većini slučajeva je izdavao lažna uvjerenja o položenim vozačkim ispitima za “B” kategoriju”.

U četiri slučaja je od kandidata uzeo novac te im obećao da će njegova škola organizirati obuku i polaganje ispita. Potom je te kandidate pozvao na polaganje vozačkog ispita kome je prisustvovala nepoznata osoba i koje je bilo fingirano. Nakon tog fingiranog ispita kandidatima je izdavao uvjerenje o položenom vozačkom ispitu. Međutim vozačke koje su ti kandidati dobili su poništene u roku od oko dvije godine, a on kandidatima nije vratio novac.

Mlađenović tvrdi da nije kriv za ono zašto ga terete te vjeruje da će na sudu dokazati nevinost.

“Istraga koja se protiv mene vodi donijela mi je veliku štetu u poslovanju, jer mi je otkazan veliki broj poslovnih ugovora. Pitam se kako je moguće da neko dobije vozačku dozvolu i koristi je dvije ili tri godine i sve bude uredno, a onda kažu da je falsificirana”, rekao je Mlađenović koji je tijekom 2010. godine bio i predsjednik Udruženja auto-škola RS.

Optužnica protiv Mlađenovića podignuta je 18. svibnja, a potvrđena je 7. lipnja u Osnovnom sudu u Prnjavoru.

Priveden je u policijskoj akciji “Administrator” polovinom srpnja prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije