racija

Iz BiH će biti protjerano 19 osoba

migracijski centar
Fena
23.10.2023.
u 18:11

Služba za poslove sa strancima tijekom današnje racije na području šireg lokaliteta privremenog prihvatnog centra Blažuj donijela je rješenje o protjerivanju 19 osoba i odredila mjere stavljanje pod nadzor u Imigracijski centar u Istočno Sarajevo, odakle će biti udaljeni s teritorija Bosne i Hercegovine, javlja Srna. 

U akciji u ranim jutarnjim satima sudjelovale su ovlaštene službene osobe Službe za poslove sa strancima, zajedno s policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnom policijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, te Ministarstvom unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Akcija je provedena pod nadzorom Tužilteljstva BiH i Tužiteljstva SŽ, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima će, dodali su, nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te pojačati aktivnosti i suradnju s drugim policijskim agencijama na teritoriju BiH u pogledu kontrole stranih državljana, a sve s ciljem podizanja stupnja sigurnostikako u privremenim prihvatnim centrima Blažuj i Ušivak, tako i na području SŽ i cijelom teritoriju BiH.

Iz SIPA-e je danas priopćeno da je akcija provedena s ciljem pronalaska osoba koja tu nelegalno borave, kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji potiču iz kaznenih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zaposlenih u Centru, te identifikacije organizatora grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?