novo izvješće pokazalo

Interpol Podgorica raspisao gotovo 300 tjeralica

17.06.2024.
u 08:10

NCB Interpol Podgorica raspisao je 98 međunarodnih tjeralica, a u Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 tjeralice koje je raspisala Crna Gora.

To pokazuje izvješće o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova, s organizacijskom jedinicom Ministarstva nadležnom za policijske poslove za 2023. godinu.

"U Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 tjeralice (crvenih i difuzionih) koje je raspisao NCB Interpol Podgorica. U izvještajnom periodu je raspisano 98 međunarodnih tjeralica. Obustavljeno je 69 međunarodnih tjeralica. Najčešći razlog obustavljanja međunarodnih tjeralicaje realizirana ekstradicija (33), apsolutna zastara (16), lišenje slobode i privođenje u UIKS (10), povlačenje nadležnog suda (6)", navodi se u izvješću koji je objavila Vlada Crne Gore.

Kako se pojašnjava, izvršena je ekstradicija 36 osoba u Crnu Goru, dok na kraju godine 50 osoba čeka na izručenje u Crnu Goru.

"Na zahtjev Forenzičkog centra, za provjeru identiteta stranih državljana koji su počinili kaznena djela u Crnoj Gori obrađeno je 36 predmeta koji obuhvaćaju 477 osoba", piše u izvješću, a prenosi RTCG.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije