Suđenje

Inspektor u pijanom stanju ubio ljubavnicu

04.06.2016.
u 08:00

Neuropsihijatar Omer Ćemalović utvrdio je jučer u sarajevskom Županijskom sudu da je suspendirani mlađi inspektor FUP-a Haris Tabaković u vrijeme ubojstva ljubavnice Firzete Bodven u travnju prošle godine bio bitno smanjeno uračunljiv.

Burna veza

- Optuženi je bio pod utjecajem alkohola, u organizmu je imao 1,48 promila, i to četiri sata nakon ubojstva, što je srednje teško opijajuće stanje. Bio je u stanju privremene duševne poremećenosti prouzročene afektivnim ponašanjem, što ga je dovelo do frustrirajuće situacije. Sposobnost da shvati značenje svojih postupaka bila je bitno smanjena, naveo je Ćemalović, koji je svoj nalaz uradio s psihologinjom Mirjanom Musićem. Na upit Tabakovićevog odvjetnika Muhidina Kape, neuropsihijatar je rekao kako je optuženi naveo da je bio u burnoj vezi u kojoj je bilo obostranog proganjanja te da nije otišao u njezin stan počiniti nedjelo.

Sporni nalaz

S druge strane, tužiteljica Jasmina Iftić uložila je prigovor na ovaj nalaz zbog činjenice da je Ćemaloviću naređeno sastaviti tim vještaka koji će uraditi nalaz, ali je on uključio psihologinju koja se ne nalazi na stalnom popisu sudskih vještaka, što je suprotno nalogu. Nakon toga sutkinja Jasmina Begić nastavak suđenja zakazala je za 18. srpnja, kada je planirano saslušanje psihologinje Mirjane Musić. Podsjetimo, inspektor Tabaković optužen je da je iz strasti ubio ugostiteljicu Bodven, 13. travnja prošle godine u njezinu stanu u Ulici Bajrama Zenunija na broju 2 u naselju Alipašino Polje. Prema optužnici, ona ga je nakon inzistiranja, pustila u stan da bi za vrijeme svađe na hodniku ljubomorni Tabaković posegnuo za službenim pištolja glock kalibra 9 milimetara te ispalio četiri hica koja su Bodven pogodila u grudi i trbuh. Kada je nesretna žena pala leđima na pod, Tabaković je u nju ispalio još dva hica. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije