CJS Trebinje

Građani sami spriječili deset kaznenih djela

policija
05.06.2016.
u 07:00

U vremenima kada se cijeli svijet suočava s ozbiljnim kriminalom, građanima ne preostaje ništa drugo nego u onoj mjeri u kolikoj mogu uzmu stvar u svoje ruke.

Upravo to je zabilježeno na području Trebinja, gdje je istaknut vrijedan rad samih građana i njihova pomoć u rješavanju najzamršenijih slučajeva.

Na području Centra javne sigurnosti Trebinje, zahvaljujući savjesnom i odgovornom ponašanju građana, u prva tri mjeseca ove godine spriječeno je izvršenje 10 kaznenih djela, rekla je Srni glasnogovornica Centra Jovana Samopjan. Ona je istaknula da su spriječena kaznena djela uglavnom iz oblasti imovinskih kaznenih djela i kaznena djela protiv života i tijela. Rukovodstvo Centra je zahvalno građanima na suradnji i pozivima, ističući da je ona iz mjeseca u mjesec sve učinkovitija te da se zajedničkim radom doprinosi boljoj sigurnosnoj situaciji.

Iz Centra su pozvali građane da nastave biti savjesni i tijekom predstojeće sezone godišnjih odmora te da prijave ako uoče da se nešto nezakonito događa u njihovom susjedstvu. Zahvaljujući radu policije Centra javne sigurnosti Trebinje, u travnju je zabilježen pad broja evidentiranih kaznenih djela za oko 36 posto, što je brojka koja nudi optimističniju budućnost u ovom gradu, ali i predstavlja primjer djelovanja u lokalnoj zajednici. 
Samopjan podsjeća da su u travnju evidentirana 24 kaznena djela, što je za 14 kaznenih djela manje nego prošle godine, te da je od ukupnog broja takvih djela 21 djelo iz oblasti općeg kriminala, što je za oko 30 posto manje nego prošle godine.

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 85,71 posto. “Iz oblasti imovinskih delikata evidentirano je 10 kaznenih djela, što je za oko 50 posto manje nego prošle godine”, rekla je Samopjan i dodala da su od ovih kaznenih djela četiri kaznena djela krađe i jedno teške krađe. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 70 posto, istaknuto je u priopćenju Centra javne sigurnosti u Trebinju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?