SAMOUBOJSTVO

Govorio da će se ubiti zbog bolesti pa ga našli na dnu Boračkog jezera

ronioci
24.02.2014.
u 09:53

Policija je utvrdila da se iz Mostara dovezao autobusom, a u Konjicu ga je s vozilom čekao stari prijatelj

Nesretni Branislav Glogovac, 50- godišnjak iz Nevesinja, pronađen je utopljen u Boračkom jezeru kod Konjica. Prethodno je na obali zatečena njegova odjeća i mobitel, a i sve ostalo je ukazivalo je izvršio samoubojstvo. Naime, svojoj obitelji je danima ranije govorio da će se ubiti zbog zdravstvenih razloga. Nažalost, to se i obistinilo.

Prije rodnog kraja

Policija je utvrdila da se iz Mostara dovezao autobusom, a u Konjicu ga je s vozilom čekao stari prijatelj. Pošli su putom zabačenog mjesta Čičovo, koje je inače Branislavov rodni kraj. Međutim, od prijatelja je tražio da ga ostavi kod jezera, što je ovaj i poslušao, ne sluteći njegove očajne nakane. Nakon jednodnevne potrage, izvučen je mrtav iz hladne vode.

- U večernjim satima proteklog petka ISS - Interventna spasilačka služba Mostar, primila je poziv od obitelji Glogovac da je njihov član nestao te da je zadnji put viđen u Konjicu prije tri dana i da se pretpostavlja da se uputio u pravcu Boračkog jezera s namjerom da izvrši samoubojstvo - navode iz spasilačke službe.

Locirali mobitel

PU Konjic potvrdio je spasilačkoj službi da se za nestalom osobom traga i da su osobne stvari nestalog, lociranjem mobilne stanice preko telekom operatera, nađene na Boračkom jezeru točnije na plaži Bungalovi.

- Spasilački tim je izašao na teren u subotu ujutro. Dio spasioca pretraživao je obalni dio, dok je ronilački par počeo s pretragom dna uz obale jezera. ISS - Interventna spasilačka služba Mostar - imala je informacije kako je nestali bio neplivač pa su potragu temeljili uz sami obalni dio jezera do dubine od nekoliko metara. U 12:30 sati nakon nepunih sat vremena potrage beživotno tijelo nestalog pronađeno je oko pet metara od obale u trsci na površini vode. Po pronalasku obavljena je fotodokumentacija te je pozvan mrtvozornik i županijska područna tužiteljica Sanja Šurković - izvijestili su iz ove spasilačke službe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije