Umalo tragedija

Gosti podigli vozilo i spasili motociklista koji se već gušio

07.05.2016.
u 09:00

Samo zahvaljujući gostima kafića u sklopu autopraonice na raskrižju mostarskih južnih naselja Jasenica, Rodoč i Varda, nije došlo do tragičnih posljedica za 21-godišnjeg vozača motocikla Tonija Ivankovića. Naime, preksinoć oko 21 sat, pred njim je došlo do silovitog sudara motocikla, bez registacijskih oznaka, i vozila nissan kojim je upravljao Mirko Marjanović zvani Džimi, da bi se nakon toga nesretni Ivanković našao ispod automobila koji su njegovi sumještani uspjeli podići i tako ga spasiti.

Motocikl za rally

- Zajedno s motociklom bio je zarobljen ispod vozila, a krv mu je već curila iz usta te usne i nosne šupljine. Već se i gušio jer mu je jezik začepio dišne puteve. Jedni su, njih pet- šest, žurno digli auto, a drugi povukli njega i motocikl. Nakon toga su mu otvorili usta i izvukli jezik pa je došao sebi. Imao je višestruke ozljede, kao i njegov maloljetni suputnik (17-godišnji Mateo T., nap. a). Hitna pomoć je brzo stigla i odvezla ih u bolnicu. Nadamo se kako neće imati trajnih posljedica. Svi sudionici ove nesreće naši su sumještani. I sada se tresem od šoka jer se doslovno radilo o sekundama. Koliko nam je poznato, motocikl za rally vožnju je nedavno kupljen preko Pikova internetskog oglasnika - kazao nam je jedan od spasilaca.

Nema trećeg vozača

Prema kazivanju svjedoka, a i sigurnosnim kamerama ugostiteljskog objekta, do umalo kobnog sudara, kojemu su očito pridonijele nepažnja i brzina, došlo je dok je nissan skretao na parkiralište kafića, a motocikl se silovito zabio u stražnja lijeva vrata vozila koje se potom i zaustavilo na vozaču. Sudeći prema tome, nije bilo trećeg odbjeglog sudionika ove nesreće, kako je u početku sumnjao vozač nissana.

Na snimkama se, naime, jasno vidi da se navodni treći sudionik, vozač bijelog renaulta, pojavljuje tek nakon sudara i nakratko zastaje pa odlazi.

- Istraga još traje. Policija će tek utvrditi tko je kome oduzeo prednost, kao i je li tko od vozača bio pod utjecajem alkohola te ostale pojedinosti- zaključuju 
iz MUP-a. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?