Pri povratku kući

Gladni Mostarci 'pali' u Trstu zbog pljačke

kamera
Zoran Grizelj
03.11.2013.
u 12:30

Zahvaljujući nadzornoj kameri i budnosti policajaca u civilu, u Italiji su uhićeni M. G.(34) i G. G.(39) iz Mostara

U Trstu su uhićena dvojica razbojnika iz Mostara nakon što su probali opljačkati kiosk u Ulici Marconi. Zahvaljujući nadzornoj kameri, razbojnici 34-godišnji M. G. i 39-godišnji G. G. su nedugo nakon neuspjelog pokušaja pljačke uhićeni. U trenutku pljačke, u kiosku je bila radnica, koju je jedan od njih silovito udario šakom u lice, dok je drugi probao otvoriti blagajnu. Uvidjevši kako je zaključana, dali su se u bijeg.

Policajci u civilnoj odjeći su ih, dan nakon neuspjele pljačke, prepoznali po snimkama s nadzornih kamera i tjeralici, te ih priveli. No, prije uhićenja obje su osobe policiji pružale otpor.

- Pregledavajući videozapis iz trgovine, inspektori su utvrdili da je 34-godišnji M. G., koji je, glumeći zanimanje za kupnju duhana, pri drugom ulasku u kiosk, lijevom šakom nemilosrdno i iznenada udari nedužnu ženu u lice i oborio je na pod, da bi pet godina stariji G. G. prošao iza pulta i pokušao isprazniti registar-blagajnu, ali se napadnuta radnica za to vrijeme nekako uspjela pridići i zatvoriti ladicu za novac, što je onemogućilo pljačkaše pa su odmah i pobjegli. Njihov bijeg nije dugo trajao. Samo večer kasnije jedan od policajaca iz mobilnog odjela, koji u to vrijeme nije bio na poslu, uočio ih je na stubištu Stendhal Square u Vicu i Ulici I Monte San Giacomo, gdje su navodno namjeravali provesti novu pljačke. Pozvao svoje kolege, koji su ih nakon kratke potjere i borbe uhitili, jer Mostarci su se nasilno odupirali - objasnio je na novinarskoj konferenciji načelnik Mobilnog odjela Mario Bo.

M.G. i G. G. koji za već dužeg boravka u Italiji ranije nisu počinili nikakvo kazneno djelo morat će odgovarati za pljačku, nanošenje ozljeda i opiranje uhićenju. Kako su ispričali policiji, a što je novinarima prenio načelnik Mario Bo, u pljačkaške pohode su pošli iz očaja i gladi. Naime, već dugotrajno su nezaposleni i bez bilo čega boravili u Italiji, a planirali su uzdržati svoje obitelji u Mostaru. Uz pomoć nekih prijatelja, prethodno su boravili u Veneciji i pokušali pronaći bilo kakav posao, ali bez uspjeha, tako da su se na putu kući zaustavili u Trstu, gdje su htjeli obaviti pljačku i na taj način doći do sredstava za život. Prilikom uhićenja kod sebe nisu imali ni novčića.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije