POLICIJA INTERVENIRALA

Evakuirano naselje u Lovranu zbog eksplozivne naprave

Goran Kovacic/PIXSELL
04.11.2020.
u 19:51

Policija je danas u naselju na području Lovrana opet morala intervenirati nakon što je u naselju pronađeno opasno sredstvo. Oko 12.30 sati policijski službenici su evakuirali okolne stanovnike te opasno sredstvo onesposobili, a nakon čega su se građani oko 13.30 sati vratili u svoje domove.

- U tijeku je očevid, a policija će i dalje provoditi mjere i radnje kako bi se utvrdila povezanost događaja kao i sve relevantne činjenice i okolnosti - izvijestila je PU primorsko goranska. 

Ovaj događaj dovodi se u vezu  sa slučajem  od 22. listopada kada se prvo zapalilo vozilo marke Mazda, u kojem je nađena boca plina i kanistar benzina, a koje se zapalilo na parkiralištu ispred stambene zgrade u gusto naseljenom području Rezine, nadomak Rijeke.

Zahvaljujući ranoj dojavi susjeda, koji su protupožarnim aparatima odmah krenuli gasiti vatru, te intervenciji opatijskih vatrogasaca, spriječeno je razbuktavanje požara na okolne aute koji su bili parkirani u blizini te na vrijeme uklonjeni. 

Pola sata kasnije (oko 17.30) policija je zaprimila dojavu o požaru plovila u creskom arhipelagu, u kojem je poginuo D.Z. (66), vlasnik zapaljenog vozila i jedrilice od oko osam metara. Požar je primijetio ribar koji je odmah zvao pomoć, piše 24sata.hr. 

U gašenje je prvi pristigao brod serpent, koji se nalazio u blizini. Nakon gašenja lučka kapetanija ponudila se izgorenu jedrilicu, otegliti na kopno, no zbog velikog oštećenja ona je potonula. 

- Policija za sada ova dva događaja dovodi u vezu, ali će se uzroci požara te sve relevantne činjenice i  okolnosti utvrditi kriminalističkim istraživanjem, koje je u tijeku - izvijestila je tada PU primorsko goranska.

Trinaest dana kasnije stiglo je današnje priopćenje o uklanjanju eksplozivne naprave nađene u Rezinama, gdje je pokojni vlasnik živio.

Susjedi kažu da je vlasnik zapaljenog auta i brodice kobnog dana, neposredno nakon požara auta, a prije požara brodice, viđen kako s bocom plina ide na jedrilicu, pa su pretpostavili da se radilo o samoubojstvu. Nakon današnje evakuacije ostali su zgroženi pri pomisli da je mogućom eksplozijom danas nađene naprave moglo doći do tragičnih posljedica po mještane koji žive u navedenom kvartu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije