Sud BiH

Dvojica prodala 50 grama kokaina prikrivenom istražitelju

kokain
15.12.2015.
u 07:31

Nastavak suđenja Vaskrsiji Tošiću i Zoranu Ćustiću uhićenima u akciji 'Alpe' zbog trgovine kokainom i krivotvorenja novčanica

U nastavku suđenja Vaskrsiji Tošiću i Zoranu Ćustiću, koji su uhićeni u akciji kodnog naziva Alpe zbog trgovine kokainom i krivotvorenja novčanica, u Sudu BiH preslušani su presretnuti razgovori koji su optuženi vodili međusobno ili s Nevenkom Božičićem i prikrivenim istražiteljem kodnog imena "Egipat".

Podsjetimo, kako se navodi u optužnici, prikriveni inspektor se 6. ožujka ove godine sastao s Tošićem u njegovu kafiću Ukrinski raj kod Prnjavora te je 50 grama kokaina platio 2000 eura, a drogu je donio Ćustić. Do tada su optuženi razgovarali u šiframa, koristeći za novčanice od 100 i 500 eura izraze "crveno i plavo auto", misleći na njihovu boju. Prikriveni istražitelj je za kokain koristio šifru "projekt jedan", a za lažne eure "projekt dva", dok je za pripremu droge koristio izraz "da se pripremi plaća".

Tužiteljica Diana Kajmaković dobila je pozitivan odgovor od pripadnika MUP-a RS-a Momčila Risovića da su svi dokazi prikupljeni na zakonit način. Odvjetnik Zoran Rakić, branitelj prvooptuženog Tošića, uložio je prigovor na presretnute razgovore koji su ponuđeni kao dokaz, tvrdeći da treba imati puno mašte kako bi se iz razgovora izvukli zaključci koji terete optužene. Ćustićev odvjetnik tvrdio je da je nezakonito prisluškivan njegov branjenik. Ćustićev identitet je policiji bio poznat tek 6. ožujka kada je došlo do kupoprodaje kokaina, a do tada je u naredbi za prisluškivanje Tošića, Ćustić vođen kao nepoznata osoba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?