na području Gline i Topuskog

Dvojica lopova iz BiH pljačkali u Hrvatskoj, osumnjičeni za 12 krađa i razbojstava

lopovi
27.10.2016.
u 12:35

Dvojicu državljana BiH je sisačko-moslovačka policija osumnjičila za 12 krađa i razbojstava na području Gline i Topuskog u Hrvatskoj, a kazneno su prijavljeni i da su kod Gline pretukli i u podrumu ostavili vezanu 80-godišnju staricu.

Hrvatska policija je u četvrtak priopćila da su, u suradnji s bh. kolegama iz Velike Kladuše, proveli istragu nad 29-godišnjakom i 31-godišnjakom zbog sumnje da su na području Gline i Topuskog od početka rujna do sredine listopada počinili devet teških krađa i dvije krađe te po jedno razbojstvo i oštećenje tuđe stvari, prenosi Fena. 

Sumnjiči ih se tako da su 8. listopada u mjestu Mali Obljaj ilegalno prešli državnu granicu, provalili u u tamošnju kuću te zasad nepoznatim predmetom u glavu udarili 80-godišnju vlasnicu, koju su u podrumu ostavili vezanu za stolicu. U sisačkoj bolnici poslije su joj utvrđene lakše ozljede.

Iz kuće su joj ukrali mobitel i torbicu s novčanikom s osobnim dokumentima i novcem.

Na tom su području počinili pet krađa iz četiri obiteljske kuće, odakle su odnijeli dvije motorne pile, pročistač za vodu, sjekiru, blanjalicu, okretač, ražanj, prijenosno računalo, ribičke štapove i pribor, mačetu, novčanik u kojem se nalazila bankovna kartica te mobitel, dok iz jedne vikendice nisu ništa ukrali.

Četiri teške krađe počinili su i u Starom Selu Topuskom, gdje su iz šumarske kuće ukrali ručna kolica i pretvarač napona, iz vikendice vrtnu kopačicu, dva trimera, motornu pilu, dvogled i sjekiru, dok su u dvije obiteljske kuće provalili ništa ne ukravši.

U Malom Obljaju su iz dvorišta ukrali bakreni rakijski kotao, a iz otključane kuće mobitel i novac. U istom su mjestu potrgali dvije brave te razbili staklo na vratima osobnog automobila.

U policiji ukupnu materijalnu štetu počinjenu ovim kaznenim djelima procjenjuju na oko 50.000 kuna, navodeći kako je većina ukradenih predmeta pronađena te će biti vraćena vlasnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije