Tužiteljstvo TŽ

Duraković osumnjičen za pokušaj prikrivanja dokaza u predmetima tužiteljstva

Besim Duraković
22.10.2015.
u 12:59

Sumnje se u nezakonitosti u radu uprave i pokušaju prikrivanja dokaza u predmetima ovog tužiteljstva

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije jučer su po nalogu Županijskog tužiteljstva TŽ i po naredbi Općinskog suda Tuzla izvršili pretrese objekata, automobila i osoba u Županijskoj upravi za inspekcijske poslove TŽ, a tom prilikom je uhićen direktor ove uprave Besim Duraković.

Glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović izjavio je danas novinarima da je Duraković osumnjičen za krivično djelo zlouporaba položaja i ovlasti, sprečavanje dokazivanja i još neka krivična djela, javlja Fena.

Tužiteljstvo TŽ je, dodao je, odranije imalo otvorene istrage protiv Durakovića i još nekoliko osoba za različita krivična djela.
Arnautović navodi kako se radi o osnovama sumnje o određenim nezakonitostima u radu uprave i pokušaju prikrivanja dokaza u predmetima ovog tužiteljstva.

Riječ je o nezakonotostima prilikom odabira dobavljača za nabavku opreme za servisiranje vozila Županijske uprave za inspekcijske poslove te prilikom inspekcijskih nadzora u jednoj tvrtki u Živinicama, koja se bavi otkupom i prodajom sekundarnih sirovina željeza i lima, kao i nezakonitosti prilikom inspekcijskih nadzora u tvrtki Komunalno, odnosno tržnici u Živinicama.

U Tužiteljstvu TŽ ističu da je prilikom pretresa pronađena određena dokumentacija i predmeti za koje se sumnja da potječu iz izvršenja krivičnih djela, a pretresi će biti nastavljeni i danas na nekoliko lokacija u Tuzli i Gračanici.

Pripadnici MUP-a TŽ će obaviti kriminalističku obradu, nakon čega će Tužiteljstvu biti dostavljeno izvješće, a Duraković će biti predat u nadležnost Tužiteljstva.

Arnautović dodaje da će postupajući tužitelj nakon dostavljanja izvješća ispitati osumnjičenog, analizirati dokaze i donijeti odluku hoće li se nadležnom sudu staviti prijedlog za određivanje pritvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije