Iz akcije "Mreža 2015."

Drogu u spremnicima vozili iz Tivta do Mostara

droga
21.02.2016.
u 08:00

U nastavku suđenja Marku Božinoviću i drugima za krijumčarenje droge iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zaplijenjena u akcijama “Mreža 2013.” i “Poskok”, u svoju korist svjedočio je Robert Ljiljak (39), državljanin Slovenije, rekavši da nema veze s narkoticima. Na početku je odvjetnik Dragan Međović rekao kako je 6. veljače u Tivtu umro otac njegova branjenika, a da mu nije bilo dopušteno prije toga ga posjetiti. Odgovarajući na pitanja Međovića, Ljiljak je rekao kako u Tivtu ima tvrtku koja se bavila prijevozom radnika Porto Montenegro i da je često putovao u BiH, Srbiju, Hrvatsku i Albaniju. Od svih optuženih, rekao je samo da dobro poznaje Božinovića s kojim je išao u školu, te površno Momčila Mijanovića i Odiseja Fofilosa.

Negirao je da je preko Graničnog prijelaza Deleuša prebacio drogu u dvije kamionske gume do konaka Moskva, odakle su druge osobe prevezle drogu u FBiH. Ustvrdio je da nikad nije vadio drogu iz guma, te priznao da su “radili” sir ili ribu, ali ne i gume. Također se Ljiljak tereti da je 22. svibnja 2013. s Đorđem Perovićem prevozio drogu u auto-gumama na relaciji Tivat - Trebinje, a odatle u Mostar pa u Sarajevo, na što je on odgovorio da to prvi put čuje. Ljiljak je ispričao da je 6. svibnja s Đurom Perovićem polom krenuo u Mostar preko Deleuše na poslovni susret s djevojkama koje su trebale raditi za šankom u nekom kafiću.

Na povratku kući, u mjestu Tvrdoš, kod Trebinja, zaustavili su ih specijalci, te prema njegovim riječima, maltretirali i stavljali im cijev pištolja u usta. Potom su njega i Perovića odveli u CJS Trebinje i držali u hodniku. Kad su ga izveli u dvorište, vidio je Perovićev polo i bijeli mercedes šibenskih oznaka. Potom su, kako je rekao, policajci izveli Marka Božinovića koji se počeo svađati s policajcima što su mu stavili neku torbu u prtljažnik.

Inače, uz Božinovića, Ljiljka i Fofilosa i Mijanovića, optuženi su Vanja Kenjić (1991.) iz Sarajeva, Veis Husković (1970.) iz Mostara, te Davor Vuković (1983.) i Predrag Ratković (1981.) iz Trebinja. Oni se terete da su drogu prepakirali te je u posebno napravljenim spremnicima u vozilima krijumčarili u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije