Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Drama u Austriji: Trojica Hrvata konzumirala 'čarobne' gljive, jedan od njih zadavljen, druga dvojica uhićena

Trojica mladića konzumirali su gljive – poznate i kao čarobne gljive – koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin u stambenoj zgradi u Villachu
11. rujna 2021. u 18:53 1 komentara 1872 prikaza
austrija

Trojica mladića iz Hrvatske u dobi od 21, 22 i 23 godine u utorak su održali zabavu u stanu u Villachu u Austriji.

U utorak navečer, 7. rujna, trojica muškaraca u dobi od 21, 22 i 23 godine, svi iz Hrvatske, održali su zabavu u stanu u Villachu u Austriji. No, prema pisanju austrijskih medija, zabava je završila kobno za 22-godišnjaka.

Naime, u srijedu je 21-godišnjak priznao da je zadavio drugog mladića.

Kako piše Orf, trojica mladića konzumirali su gljive – poznate i kao čarobne gljive – koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin u stambenoj zgradi u Villachu. Toksikološki pregled trebao bi pokazati jesu li se konzumirale i druge droge, piše Fenix-magazin

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se žrtva, 22-godišnjak, počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga, njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ge je smiriti te je očito to napravio tako jako da je 22-godišnjak zadavljen.

Kako je rekao Markus Kitz, glasnogovornik Ddžavnog odvjetništva u odgovoru na upit APA -e, smrt tog čovjeka od gušenja uzrokovana je “gušenjem vrata rukama ili šakama”. Kad se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim. No čak ni liječnik hitne pomoći više nije mogao spasiti žrtvu.

Kitz je u ponedjeljak rekao da mladići od prije nisu poznati policiji. Mladići u dobi od 21 i 23 godine, uhićeni su u ponedjeljak po nalogu Javnog tužitelja. Detaljan obdukcijski nalaz trebao bi biti dostupan za četiri do šest tjedana, kao i toksikološki izvještaj.