U KRUGU BOLNICE

Dok je dežurao, kirurgu zapalili automobil

Igor Kralj/Pixsell
29.10.2017.
u 20:11

Liječnikov automobil bio je parkiran u krugu KBC-a Sestara milosrdnica, a vatra se proširila i na vozilo njegove kolegice.

Nepoznati počinitelj pod okriljem je noći u nedjelju polio benzinom i potom zapalio automobil Opel Insigniju u vlasništvu kirurga Tomislava K. (50) koja je bila parkirana u krugu bolnice Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici. 

Sve se odigralo oko 2.15 sati dok je liječnik bio u bolnici na dežurstvu, a plamen koji je zahvatio automobil ubrzo se proširio i na susjedno vozilo Renault Captur u vlasništvu pedijatrice Jasne T. (56) koja je također bila na dežurstvu. Iako su vatrogasci na mjesto požara stigli već desetak minuta nakon dojave, nisu uspjeli “spasiti” Opel Insigniju koju je plamen gotovo potpuno progutao, odnosno od vozila je ostao samo lim, ali uspjeli su zaustaviti širenje vatre na ostala parkirana vozila. 

Nije prijavljivao prijetnje 

Zanimljivo je da se u javnosti najprije pojavila informacija da požar nije podmetnut, odnosno da je buknuo zbog kvara na električnim instalacijama automobila, što je u izjavi za 24 sata potvrdio i ravnatelj bolnice prof. dr. Mario Zovak, ali tu je informaciju demantirao policijski očevid kojim je utvrđeno da je požar podmetnut. Tko se i zbog čega odlučio na ovaj način obračunati s uglednim kirurgom, policija će tek morati utvrditi, a neslužbeno doznajemo da liječnik nije prijavljivao nikakve prijetnje. Mjesto na kojem su automobili bili parkirani inače nije “pokriveno” nadzornim kamerama, što policiji svakako ne ide na ruku, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da počinitelji u slučajevima paleža automobila češće ostanu nepoznati nego što budu privedeni i/ili osuđeni. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije