Sud u Brazilu

Dobili 255 godina za ubojstvo Bosanca i Hrvata: uletjeli im u kuću usred orgija pa ih mučili Napadači su ukrali njihov unajmljeni auto

04.09.2015.
u 06:30

Ubili Antu Stanića iz Tomislavgrada i švedskog državljanina Faika Nekića podrijetlom iz BiH beživotna Tijela 57-godišnjeg Ante Stanića, Hrvata iz Tomislavgrada, i 78-godišnjeg Faika Nekića pronađena su 8. ožujka 2014. u kući na plaži Genipabu

Sud u Brazilu osudio je pet muškaraca i jednu ženu na 255 godina zatvora jer su prošle godine, 8. ožujka, ubili Hrvata iz Tomislavgrada Antu Stanića (57) i švedskog državljanina, također rođenog u BiH Faika Nekića (78) u kući na plaži Genipabu, blizu brazilskog grada Natal, piše Večernji list. Sudac u Río Grande del Norte, saveznoj državi na sjeveroistoku Brazila, Gustavo Marin osudio je Fernanda Luiza do Nascimenta na 48,4 godina, a Danilo Lima da Silva i Fabio da Silveira Mendona dobili su kazne od 46 godina. Aluizio Azevedo Silva, koji im je pomagao, osuđen je na 20,8 godina. Djevojka Ariana Mandu de Souza, koja u vrijeme napada nije bila napunila 21 godinu, dobila je 47 godina, koliko i Renato de Souza Celina.

- Način djelovanja bande bila je podjela zadataka. Fernando, Ariani i Fabinho držali su, napali i ubili žrtvu Antu Stanića. Danilo i Renato su držali, napali i ubili Faika Nekića. Potom su im ukrali iznajmljene automobile i sve vrijedno što su imali, nakon čega su pobjegli. Uhićeni su dvanaest dana kasnije - stoji u presudi. U kuću uz Atlantski ocean upala im je banda pljačkaša nakon čega su pronađena tijela zavezanih ruku i nogu s najlonskim vrećicama na glavi, plahtama omotanima oko vrata te smotuljkom u ustima. Napadači su ukrali njihov unajmljeni automobil te osobne vrijednosti, a osumnjičeni za taj pohod uhićeni su dvanaest dana kasnije, 17. ožujka.

- Htjeli su ih ubiti. To potvrđuje prisilno zatvaranje usta žrtvama, nasilni napad koji je žrtvama nanio tešku fizičku i psihičku patnju, a napad je uključivao i stavljanje plastične vrećice na glavu što je doprinijelo mehaničkom sprečavanju disanja - navedeno je u presudi objavljenoj na internetskoj stranici suda države Rio Grande do Norte. Sudac Gustavo Marin je odbio mogućnost žalbe na kazne sa slobode. Mediji su prošle godine pisali kako su Stanić i Nekić organizirali zabavu u atraktivnoj kući na plaži u kojoj je živio Stanić, na koju je pozvano nekoliko žena od kojih je jedna pustila ubojice u kuću. To je, čini se, bila maloljetna prostitutka Ariani Mandu de Souza. Stanić i Nekić su dva mjeseca ranije ušli u Brazil s turističkom vizom.

- U Brazilu su razine kriminala i nasilja visoke. Treba biti posebno oprezan tijekom festivala i uličnih slavlja - upozorava hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova na svojoj stranici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije