Teške ozljede

Divlja svinja napala muškarca: od siline udarca odletio sam oko metar i pol...

divlja svinja vepar
Večernji list/PIXSELL
21.01.2022.
u 11:07

Borut Hofbauer (43) uspio je preživjeti napad razbješnjele divlje svinje koja mu je nanijela vrlo teške ozljede. Ovaj nemio događaj zbio se u mjestu Dobreć iznad Lovrana, 19. siječnja oko 17 sati. 

– Oko 17 sati šetao sam psa cestom u selu Dobreć iznad Lovrana. Zapazio sam tri mlada vepra otprilike trideset metara ispred sebe. Stao sam i počeo se udaljavati s mjesta gdje sam ugledao mlade veprove, misleći da je majka ispred njih. Moja procjena bila je pogrešna jer me nakon nekoliko sekundi napala. Doletjela je s desne strane, udarila me u bedro, a ja sam od siline udarca odletio oko metar i pol i pao na rub asfalta. Bedro mi je počelo jako krvariti – ispričao je muškarac za Novi list.

– Kad sam vidio da se sprema na ponovni napad i kad je pojurila prema meni, u samoobrani sam je uspio uhvatiti za kljove. Nisam ni svjestan otkud mi toliko snage da je srušim na leđa. Prilikom tog hrvanja dobio sam dva jaka udarca u glavu u predjelu tjemena i obraza. Jednom rukom sam je držao, a drugom rukom udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana.

Počela je hroptati, sliniti i krvariti iz usta. Kako sam obilno krvario iz bedra i glave, nisam je mogao više držati i, nasreću, kad je ustala, pobjegla je u smjeru gdje sam uočio mlade. Moj pas od straha je pobjegao i zapleo se s povodnikom u grmlju. Doteturao sam do njega, izvukao ga i jedva došao do prvog susjeda koji je bio ispred kuće. Pomogao mi je da dođem kući jer zbog krvarenja i udarca u bedro nisam se mogao osloniti na ozlijeđenu nogu, a zbog krvarenja iz glave, jer krv mi je ulazila u oči, nisam ni dobro vidio.

Kad me je susjed doveo kući, mama mi je obradila rane, izvadila veprove čekinje i zaustavila krvarenja. Nakon toga nazvala je policiju kako bi ih obavijestila o napadu. Naime, tim putem prolaze školarci, šetači i planinari. Trebalo ih je upozoriti kako se ne bi dogodilo zlo – ispričao nam je Borut potencirajući još jednom da se javio kako bi spriječio da se nekom drugom ne dogodi isto što i njemu, jer nisu svi iste fizičke snage i da je netko drugi bio na njegovu mjestu, vjerojatno ne bi preživio – ispričao je.

Hofbauer upozorava da je divljih svinja na području cijele Liburnije sve više i potencijalni susreti s njima jako su opasni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije