Sud BiH

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić pušten na slobodu uz mjere zabrane

osman Mehmedagic
Armin Durgut/PIXSELL
16.07.2021.
u 16:22

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću donio je danas rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva. Istovremeno su prema osumnjičenom Osmanu
Mehmedagiću, u smislu člana 126.b. stav 2. Zakona o kaznenom postupku izrečene mjere zabrane i to: Zabrana sastajanja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH na način da se osumnjičenom Osmanu Mehmedagiću zabranjuje međusobno kontaktiranje na bilo koji način s drugim osumnjičenim osobama Denisom Prcićem, Melisom Belkić-Mujkanović, Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svjedocima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u ovom kaznenom predmetu, uključujući i približavanje istima na udaljenosti od 50 metara, te svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojom osobom osim sa braniteljima, priopćeno je iz Suda BiH. 

Osumnjičeni Osman Mehmedagić u cilju redovitog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da sa tim osobama razgovara o ovom predmetu. O svakom takvom kontaktu dužan je prethodno obavijestiti postupajućeg tužitelja.

Izrečena mjera zabrane će trajati dok za njom postoji potreba, a opravdanost ove mjere će se kontrolirati svaka dva mjeseca. Osumnjičeni se posebno upozorava da mu se može odrediti pritvor ukoliko ne budu postupao u skladu sa mjerom izrečenom ovim rješenjem.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?