Akcija SIPA-e

Crnogorac iz zeničkog zatvora vodio krijumčarenje droge u BiH

27.09.2016.
u 07:00

Nakon gotovo dvije godine praćenja, više desetaka pripadnika SIPA-e jučer ujutro izvelo je akciju protiv krijumčara skunka na području Bosanskog Novog i uhvatilo trojicu, među kojima je i jedan osumnjičen kao nositelj organiziranog dilanja ove droge u BiH, naveli su iz Tužiteljstva BiH. Riječ je o Jasminu Selimagiću (29) i Anđelku Novakoviću (31) iz B. Novog, te Ganiju Kurtiju (47), državljaninu Crne Gore, koji se nalazi pod nadzorom Službe za poslove sa strancima. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora preko kontakata u Crnoj Gori i BiH koordinirao krijumčarenje droge. Inače, Kurti je već jednom bio protjeran iz BiH nakon izdržane kazne te je koristeći krivotvorene dokumente ponovno ilegalno ušao preko rijeke Drine, da bi potom uskoro bio opet uhićen.

Podsjetimo, prije nego što se sumnjičio za prijevoz droge u BiH, Selimagić je u ožujku 2011. uhićivan zbog računalne prijevare. On je tada zajedno sa Sašom Đukićem i Mladenom Mladićem u jednom automat-klubu u poker-aparat umjesto kovanica od jedne marke ubacivao kovanice od po pet čeških kruna. Tako su u poker- aparat ubacili 540 kovanica češke valute. - S druge strane, Gani Kurti također je ranije uhićivan u akciji SIPA-e kodnog imena ‘Zenica’ zajedeno s Milom Jestrovićem iz Pljevalja i Draženom Kulićem iz Foče. U toj akciji, na putu prema Sarajevu, u Trnovu, zaustavljen je seat leon, u kojem je nađeno 10,6 kg marihuane. Potom je Kurti sklopio sporazum s Tužiteljstvom BiH i pristao na kaznu zatvora od četiri godine, nakon čega je deportiran iz BiH, ali se brzo vratio i nastavio gdje je bio stao - kažu iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?