Nastavak suđenja za smrt Dženana Memića

Burna rasprava odvjetnika Karkina i suca Todorovića

28.04.2018.
u 09:50

Županijski sud u Sarajevu odbio je prijedlog obrane Ljube i Bekrije Seferović, odvjetnika Rusmira Karkina u slučaju “Dženan Memić”, za provođenje dokaza koji su predloženi u podnesku 24. travnja 2018. godine, a detaljniji razlozi odbijanja predloženih dokaza bit će navedeni u presudi, kazao je sudac Igor Todorović.

Podsjećamo, obrana je, između ostalog, tražila treću rekonstrukciju događaja iz noći 8. veljače 2016. godine, ponovno svjedočenje prometnog istražitelja Sefedina Škrijelja, dopunu medicinskog vještačenja, odgovor iz MUP-a SŽ i FMUP-a na to gdje je nestao komad laka zelene boje koji je vještačen, no to neće biti moguće.

Sudac je zatražio da se odvjetnik Karkin izjasni o saslušanju optuženog Ljube Seferovića kao svjedoka i ulaganja materijalnih dokaza koji su ranije odobreni, na što je on kazao da mu se moraju dostaviti dokazi iz Tužiteljstva SŽ-a.

- Inzistiram da mi se dostave dokazi. Ja sam bio u Tužiteljstvu i nisu bili u spisu, da su bili, ja bih ih našao. Navedeni su, njih je 200 – kazao je Karkin.

Uslijedila je burna rasprava odvjetnika Karkina i suca Todorovića, a Karkin je kazao kako traži od Tužiteljstva SŽ da mu dostavi osam dokaza koji su dostavljeni Ustavnom sudu, od kojih je sedam s oznakom “povjerljivo”.

- Zašto će u kaznenoj istrazi koja se vodi u predmetu prometa ijedna informacija biti tajna? – kazao je Karkin.

On je naveo kako je Tužiteljstvo nekoliko puta reklo da su dostavili sve dokaze, a stalno mu dostavljaju nove.

S obzirom na to da se Karkin nije mogao izjasniti o saslušanju optuženog Ljube Seferovića dok mu se ne dostave ostali dokazi, sudac Todorović je kazao kako to znači da odustaje od predloženog saslušanja. Karkin je pitao suca zbog čega donosi takvu odluku, a sudac je kazao zbog toga što Karkin odugovlači proces. Karkin je zatražio rok od tri dana da se pismeno odredi koje će materijalne dokaze uložiti s obzirom na to da je dobio i niz novih dokaza za koje ranije nije znao kada je Sudu uložio prvi dokazni prijedlog. Sudac Todorović je ponovio da je Karkinu omogućen uvid u tužiteljski spis te ga je pitao što predlaže za idući glavni pretres.- Dajte mi rok od tri dana da izaberem koje ću materijalne dokaze provesti, a koje ste već odobrili svojom odlukom, i da obavim razgovor sa svojim klijentom, a vezano uz davanje njegova iskaza s obzirom na to da nemam informaciju što se događa sa snimkom rekonstrukcije - kazao je Karkin. Budući da sud nije reagirao, očito je da se na sljedećem ročištu očekuje svjedočenje prvooptuženog Ljube Seferovića. Sudskom vijeću dan je popis dokaza koji su dostavljeni Ustavnom sudu, a nakon što su pregledali popis, sudac Todorović obratio se tužitelju Mladenu Furtuli: - Neka se Tužiteljstvo za sljedeći glavni pretres odluči za eventualne dodatne dokaze – kazao je Todorović. Idući glavni pretres je 22. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije