Banja Luka

Bivšem načelniku policije zapalili terenac od 50.000 KM

11.02.2017.
u 09:00

Nepoznati piromani jučer su rano ujutro u Kozarskoj ulici u Banjoj Luci zapalili skupocjeni terenac marke Hummer, vlasništvo Zorana Stanišljevića, bivšeg načelnika Centra javne sigurnosti Banja Luka. Oštećeni je novinarima rekao kako ne želi komentirati ovaj napad na njegovu imovinu jer bi to moglo slučajno odvesti istragu u pogrešnom smjeru. Kratko je dodao kako vjeruje da će policija uspješno okončati ovu istragu.

Inače, godinama je radio na različitim poslovima u MUP-u RS-a, a svojedobno se nagađalo da je 2010. smijenjen upravo zbog povećanog broja eksplozija pod automobile. Iste godine postavljen je za ravnatelja Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, na čijem čelu je ostao sve do studenoga prošle godine. - On je sada vlasnik i direktor zaštitarske agencije za osiguranje “VDH”, a terenac se nalazio ispred njihovih ureda. U požaru nije bilo ozlijeđenih, a šteta je oko 50.000 maraka. Nije imao kasko osiguranje. Počinitelji su prišli parkiralištu i bacili “molotovljev koktel” na prednji desni kotač. Vatra se proširila na branik i poklopac motora. Od velike topline eksplodiralo je vjetrobransko staklo, a plamen je zahvatio i dio unutrašnjosti vozila, kažu iz policije kojima Zoran ranije nije prijavljivao bilo kakve prijetnje.

Na agenciji “VDH”, ali i na zgradi prekoputa, nalaze se sigurnosne kamere koje su snimile čitav kratki vatreni napad. - Čulo se kao da je nešto puklo, ali sam mislio da je bila manja prometna nesreća. Ujutro, kada sam se probudio, osjetio sam miris zapaljene gume u stanu. Kroz prozor sam tada vidio policajce i zapaljen terenac – kaže jedan stanar podsjećajući da je samo stotinjak metara od sjedišta “VDH” prije nekoliko godina bačena bomba, kada je oštećeno više parkiranih automobila.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije