Terorizam

Bilal Bosnić danas pred Apelacijskim vijećem Suda BiH

Husein Bosnic
28.03.2016.
u 09:27

U Sudu BiH danas će biti održana sjednica Apelacijskog vijeća u predmetu protiv Huseina Bosnića, koji se tereti za javno poticanje na terorizam. Sud BiH je krajem prošle godine Bosnića osudio na sedam godina zatvora zbog krivičnog djela poticanja na terorističku aktivnost, vrbovanja radi terorističkih aktivnosti i organiziranja terorističke grupe, javlja Srna.  

Bosnić je pripadnike selefijske zajednice javno poticao da postanu pripadnici "Islamske države" i da, kao pripadnici te organizacije, sudjeluju u terorističkim aktivnostima. Sud BiH je 5. studenog 2015. godine proglasio Bosnića krivim što je tijekom 2013. i 2014. godine, kao pripadnik tzv. selefijske zajednice u BiH u nekoliko mjesta, kao što su Velika Kladuša i Gornja Maoča, radi propagiranja i širenja islamskog radikalizma, svjesno s pozicije vjerskog autoriteta javno poticao druge da se priključe terorističkim organizacijama. 

Bosnić je optužen da je javno na skupovima na kojima je okupljao pripadnike selefijske zajednice, kao i putem društvene mreže "YouTube" održavao i objavljivao svoje govore i upućivao javne poruke s ciljem poticanja pripadnika selefijske zajednice da postanu pripadnici organizirane terorističke grupe "Islamska država".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije