Podmukli slučaj likvidacije odvjetnice Jasminke Koričić u bihaćkom naselju Gornje Prekunje

Atentatori odvjetnicu ubili ‘minom iznenađenja’

odvjetnica
14.02.2015.
u 09:45

‘Mina iznenađenja’ je jučer ujutro u 8.30 sati usmrtila Jasminku Koričić (61), iskusnu bihaćku odvjetnicu, kada je došla na posao u ured u Ulici bihaćkih branitelja, u naselju Gornje Prekunje, Bišćanima poznatijoj kao Brklja. Čim je otvorila ulazna vrata, odjeknula je strahovita eksplozija. Odmah se neslužbeno spominjalo da je paklena naprava bila vezana za vrata. Naime, eksplozija se dogodila kada je odvjetnica, prilikom otključavanja ureda, nehotice aktivirala podmetnutu bombu. Tom prilikom su popucala i stakla okolnih objekata, kao i prozori parkiranih vozila. Šokirani kolege za ovu nesretnu ženu koja je unazad 30 godina pretežno radila parnične postupke i nije se osobito javno eksponirala, a jedno vrijeme je bila i sutkinja, imaju samo riječi hvale.

Tražila bratove dužnike

- To je bila fina osoba. Časno je radila svoj posao. Ova ugledna odvjetnica nije bila krivičar, već parničar, a najčešće je radila ostavinske parnice i alimentacije - redom su nam odgovarali. I njima je poznata priča koja je jučer kružila Bihaćem da je nakon smrti brata poduzetnika kojem su neki poslovni partneri ostali dužni novac, odvjetnica Koričić preuzela obvezu preko svog odvjetničkog ureda naplatiti te dugove uime obitelji. Je li u pitanju ovaj ili neki drugi motiv podmuklog ubojstva odvjetnice Jasminke Koričić, trebala bi otkriti opsežna policijska istraga. - Inspektori trenutačno nastoje doznati je li mina prethodno postavljena ili je bačena. Ne isključuju se ni druge metode aktiviranja. Istragu predvodi Azra Ibrahimpašić, dežurna županijska tužiteljica u Bihaću - rekao je glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić, potvrđujući da motiv i počinitelji ovog zlodjela još nisu poznati.

Jaka detonacija

- Čuo sam jaku detonaciju, bila je magla, izišao sam iz kuće. Vidio auto i susjedu kako leži mrtva, kazao je očevidac. - Bila sam u kupaonici, čula sam eksploziju. Pomislila sam da je nešto puklo u mojoj staji. Stajala sam ispred kada su rekli da je netko bacio bombu. I sada sam prestrašena, žena je bila fina, nije nikome nanosila zlo, potreseno je rekla jedna Bišćanka. Inače, ‘mina iznenađenja’, podmetanje uglavnom ručne bombe, koja sa aktivira povlačenjem, bila je metoda koja se često primjenjivala u poslijeratnim godinama pa je tako ostalo još niz nerasvijetljenih slučajeva među kojima je i nekoliko njih u Mostaru. Posljednji takav dogodio se u Jajcu prije skoro tri godine kada je jedan 46-godišnjak podmetnuo eksplozivnu napravu, tzv. rusku bombu kako bi zaštitio svoje ovce od najezde divljih životinja, ali je ona, igrom nesretnih okolnosti, usmrtila njegova 61-godišnjeg sugrađanina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?