akcija FUP-a

Akcija „Vis“ – Meta: Uhićene dvije osobe iz Visokog i Mostara

fup
12.05.2022.
u 17:38

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u nastavku operativno-taktičke akcije „Vis“ – Meta, a pod nadzorom Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode lišili osobu inicijala E. K. (1984) iz Visokog.

Ova osoba se sumnjiči da je u dužem razdoblju vršila nabavku, uzgoj i prodaju opojne droge na području ZDŽ.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici FUP-a izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje spomenuta osoba koristi, a kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, novac u iznosu od oko 20.000 KM, te drugi predmeti koji potječu iz kaznenog djela.

Istovremeno, u prostorijama koje ta osoba koristi pronađeni su i aparati za igre na sreću, te je na lice mjesta pozvana porezna inspekcija u nadlaženo postupanje.

Policijski službenici FUP-a su u okviru iste akcije, a zbog sumnje na izvršenje kaznenog djela - odavanje službene tajne, slobode lišili i osobu inicijala D. B. (1978) iz Mostara, te izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine koje ta osoba koristi na lokacijama u Mostaru i Širokom Brijegu, te su tom prilikom pronašli laptop, telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela.

Osobe lišene slobode su predane MUP-u ZDŽ radi daljnje predaje Županijskom tužiteljstvu ZDŽ, priopćeno je iz FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije