Krijumčarenje oružja

Akcija „Lift“: Pronađeno 11 kilograma eksploziva, uhićeni predati Tužiteljstvu BiH

lift
22.12.2015.
u 12:18

Na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhićeno je šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal

U akciji „Lift“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pronašli su i privremeno oduzeli 11 kg eksploziva razne vrste i namjene, 29 pušaka, 34 pištolja,  4.771 komad municije raznog kalibra, 21 ručnu bombu, 4,7 kg baruta, 123 inicijalne kapisle za eksploziv, 40 kapisli za lovačke puške, jednu zolju, jednu granatu, jedan štapin za paljenje eksploziva dužine 100 metara i četiri štapina za paljenje eksploziva nepoznate dužine, 11 prigušivača i druge predmete. 

Podsjećamo, policijski službenici SIPA-e jučer su, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Sarajevske županije, realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Lift“. 

Na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhićeno je šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, te su pretreseni objekti na šest lokacija. 

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH. Poseban vid podrške pružila je Federalna uprava civilne zaštite. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, uhićene osobe predate su  danas Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, uz izvješće o postojanju osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniteljima, priopćeno je iz SIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?